Controale ISU la agenți economici din Ariceștii Rahtivani. Nereguli constatate

pompierii prahoveni sursă foto Renasterea Banateana

Controlae ISU la agenți economici din Ariceștii Rahtivani

ISU Prahova a efectuat cinci acțiuni de control la agenții economici din Ariceștii Rahtivani. 

 

cel mai verde complex reziential

Pe timpul verificărilor au fost depistate 47 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 24 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni.

Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat în total 12 de sancţiuni, cuprinzând 35 avertismente şi 12 amenzi, în cuantum de 61.000 lei.

Principalele deficienţe au constat în neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de primă intervenţie (stingătoare), executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric etc.

Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 5 exerciţii în caz de incendiu, cu 85 participanți, precum și 5 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

Nu tremur la cutremur!

În această perioadă, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a continuat să desfășoare, la nivelul întregului județ, acţiuni de informare preventivă aferente campaniilor “Nu tremur la cutremur” „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii” și “RISC”, campanii ce vizează transmiterea către populație a informațiilor corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur, respectiv a informațiilor ce urmăresc reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electrice, precum şi de coşuri de fum necurăţate.

De asemenea, în perioada 30 aprilie-06 mai a.c., echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat 31 misiuni de recunoaştere în teren, la instituții și societăți comerciale, biserici, restaurante, hoteluri, pensiuni și parcuri, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Comunicat ISU Prahova

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here