logo
RNTV Live

Hidro Prahova vine cu detalii despre modificarea prețurilor și tarifelor

Investiţii importante
rnews

Hidro Prahova vine cu detalii despre modificarea prețurilor și tarifelor

Operatorul regional al sistemelor de apă și canalizare din județul Prahova, HIDRO PRAHOVA SA, anunță ajustarea prețurilor și tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare pentru abonații din aria de operare, începând cu 1 iulie 2018.

Măsura a fost aprobată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia nr. 82/13.06.2018, în conformitate cu creșterile aferente anului 2018, cât și cu indicele prețurilor de consum de 106,45%, până la nivelul lunii mai 2018.

Ajustarea prețurilor și tarifelor respectă prevederile Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare, aprobat de toate localitățile membre în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Parteneriatul pentru Managementul Apei – Prahova”, precum și “Strategia tarifară” stabilită prin Contractul de Împrumut încheiat de HIDRO PRAHOVA SA și Consiliul Județean Prahova, cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Împrumutul a asigurat co-finanțarea cu 9,2 milioane de euro a programului regional de investiții, în valoare totală de 146,2 milioane euro, susținut prin fondul de Coeziune al Uniunii Europene, al cărui beneficiar este județul Prahova.

Potrivit acestei strategii tarifare, pentru HIDRO PRAHOVA SA a fost introdusă obligația ajustării anuale a prețurilor și tarifelor pentru populație, începând cu data de 1 iulie, în perioada 2016-2018. Majorările aplicate de la 1 iulie 2018 sunt de 61 bani/mc pentru apă și 31 bani/mc la canalizare.

 

Serviciul Preț inclusiv TVA

de la 1 iulie 2018 lei/mc

Prețul vechi

lei/mc

Apă potabilă pentru întreaga arie de operare 5.11 4. 50
Canalizare pentru întreaga arie de operare 3.40 3.09

 

Strategia tarifară stabilită conform Contractului încheiat cu BERD a reprezentat una dintre condițiile derulării programului de finanțare pentru punerea în aplicare a Proiectului de investiții Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova, beneficiare fiind 12 localități din județ.

Proiectul constă în investiții privind tratarea și distribuția apei potabile, colectarea și tratarea apelor uzate, în scopul conectării la sistemele de alimentare cu apă și canalizare a tuturor locuitorilor din zonele vizate, în vederea respectării reglementărilor UE.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor