logo
RNTV Live

Hidro Prahova și și Eptisa România au stabilit lista cu propuneri pentru investiții în 46 de localități din județul Prahova

Investiţii importante
Mihai Constantinescu

Investiţii importante

Hidro Prahova și Eptisa România au stabilit lista cu propuneri pentru investiții în 46 de localități din județul Prahova.

 Operatorul regional al sistemelor de apă și canalizare din județul Prahova, HIDRO PRAHOVA SA, derulează din august 2017, împreună cu consultantul EPTISA ROMÂNIA, contractul privind Asistența tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova, în perioada 2014-2020. Scopul acestuia se referă la elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare în vederea finanțării din fonduri europene a investițiilor prioritare, identificate conform strategiei locale pentru dezvoltarea sectorului de apă și apă uzată din județul Prahova.

În cadrul acestui contract de servicii, HIDRO PRAHOVA SA și EPTISA ROMÂNIA au stabilit lista investițiilor ce vor fi propuse spre finanțare până la sfârșitul acestui an, în 46 de localități din județul Prahova, aflate în aria de operare a societății.

Este vorba despre realizarea de aducțiuni, surse de apă, rețele de distribuție, stații de pompare apă potabilă și apă uzată, rezervoare, stații de tratare a apei, rețele de canalizare și stații de epurare a apelor uzate. Suma finală ce va fi obținută pentru finanțare urmează să fie stabilită în funcție de aprobarea proiectelor de către Ministerul Fondurilor Europene, cu asistență tehnică europeană JASPERS.

Investițiile propuse pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova vizează 11 orașe (Câmpina, Breaza, Comarnic, Bușteni, Azuga, Sinaia, Mizil, Băicoi, Slănic, Urlați, Vălenii de Munte) și 35 de comune (Adunați, Albești Paleologu, Aluniș, Ariceștii Zeletin, Balta Doamnei, Bălțești, Bănești-Urleta, Bertea, Cărbunești, Cerașu, Ciorani, Drăgănești, Dumbrava, Dumbrăvești, Fulga, Gherghița, Gornet, Izvoarele, Păcureți, Poiana Câmpina, Podenii Noi, Poenarii Burchii, Provița de Jos, Provița de Sus, Sălciile, Scorțeni, Șirna, Șoimari, Ștefești, Surani, Telega, Tinosu, Tomșani, Valea Doftanei și Vărbilău).

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor