logo
RNTV Live

HCL-urile privind preluarea CET şi crearea propriei societăți de termoficare, analizate de Prefectura Prahova

virgiliu_nanu
Dumitrescu Vlad

Legalitatea celor două Hotărâri ale Consiliului Local Ploiești privind solicitarea de preluare a CET Brazi, respectiv înfiinţarea unei societăți proprii de termoficare este analizată în prezent de Prefectura Județului Prahova. Asta după ce conducerea Primăriei Ploiești a solicitat un punct de vedere în contextul în care cele două Hotărâri au fot votate fără a avea viză de legalitate.

Primăria Ploieşti a solicitat un punct de vedere din partea Prefecturii Prahova cu privire la legalitatea celor două hotărâri adoptate joi de Consiliul Local, privind solicitarea de preluare a CET Brazi, respectiv înfiinţarea unei firme proprii de termoficare. Discuţii pe tema legalităţii au existat încă din timpul şedinţei, când Direcţia Juridică a dat rapoarte negative, iar reprezentanţa acestei direcţii care îi ţine locul secretarului general a anunţat că nu va da viza de legalitate.
În prezent, solicitarea a ajuns pe masa prefectului Virgiliu Nanu, urmând ca instituția pe care o conduce să emită în cel mai scurt timp un punct de vedere.
”Instituţia Județului Prahova a primit solicitarea Primăriei Municipiului Ploiești de a formula un punct de vedere cu privire la legalitatea celor două Hotărâri adoptate joi, 25 august, de către Consiliul Local Ploiești privind aprobarea unei societăți, având ca asociat unic municipiul Ploiești, cu scopul preluării serviciului de termoficare, respectiv solicitarea de preluare a bunurilor de termoficare a CET Brazi în domeniul al municipiului Ploiești. Reprezentanții Instituției Prefectului Prahova analizează cu celeritate în acest moment întreaga documentație care au stat la baza celor două Hotărâri de Consiliu Local Ploiești, iar în urma studiului amănunțit, va emite un punct de vedere în limitele legii”, a precizat Ioana Bumbăcea, purtător de cuvânt Prefectura Prahova.
Reamintim că, secretarul general al municipiului, funcţionarul public responsabil de legalitatea documentelor, a lipsit de la şedinţa forului legislativ, locul acestuia fiind ţinut de o reprezentantă a Direcţiei Juridice. Aceasta a anunţat că direcţia din care face parte a avut rapoarte nefavorabile la proiectele de hotărâre şi că, văzând raţionamentul colegilor, nu va semna proiectele de legalitate, în ciuda insistenţelor mai multor consilieri de a detalia elementele considerate nelegale, astfel încât să fie discutate amendamente prin care să fie aliniate proiectele la cerinţele juriştilor din Primărie.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor