Guvernul a alocat fonduri suplimentare pentru programul Rabla Clasic şi pentru noul program Ro-La

Ro-La Mai mulţi bani pentru Rabla Clasic şi Ro-La
angajare

Mai mulţi bani pentru Rabla Clasic şi Ro-La

25 de milioane de lei. Aceasta este suma stabilită de guvernanţi pentru suplimentarea programului Rabla Clasic. Altfel spus, apar 3.800 de vouchere în plus.

Alte 10 milioane de lei au fost alocate pentru demararea Programulului RO-LA, prin care se urmărește reducerea poluării, a noxelor și a emisiilor de CO2 din atmosferă. Concret, noul program de finanțare vizează reducerea efectelor negative pe care transporturile rutiere de marfă le produc asupra mediului, prin transferul unui segment al transportului de marfă dinspre transportul rutier către calea ferată.

„Transportul de tip RO-LA reprezintă forma particulară de transport combinat în care:

Ø vehicule rutiere autopropulsate sunt transportate pe calea ferată, în trenuri compuse din vagoane specializate,

Ø încărcarea şi descărcarea vehiculelor rutiere pe, respectiv de pe vagoanele specializate se realizează în terminale specializate, prin intermediul sistemelor proprii de autopropulsie şi prin rulare pe roţile proprii;

Ø şoferii vehiculelor rutiere autopropulsate pot însoţi respectivele vehicule pe durata transportului feroviar, caz în care sunt transportaţi în vagoane de călători (vagoane cuşetă sau vagoane de clasă).

Programul RO-LA se înscrie în Politica naţională a României în domeniul energiei din surse regenerabile (SRE), în vederea corelării cu economiile de energie şi creşterea eficienţei energetice, componente importante ale pachetului de măsuri necesare pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi pentru respectarea Protocolului de la Kyoto la Convenţia – cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite”, se specifică în comunicatul de presă al Guvernului României.

 

sursa comunicat Guvernul României

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here