logo
RNTV Live

Gură de oxigen pentru culturile agricole din Prahova/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Gură de oxigen pentru culturile agricole din Prahova

Anul agricol 2022 a început cu lipsă de precipitații în Prahova. Culturile au răsărit neuniform. Ninsorile din ultimele zile au salvat însă situația, în sol acumulându-se o cantitate aproape suficientă de apă. Reprezentanții Direcției Agricole spun că nu au fost afectate până acum culturile. Există riscu, însă, pentru vița de vie și pomii fructiferi dacă temperaturile scad semnificativ.

Gură de oxigen pentru culturi

La finalul lunii februarie, specialiștii în agricultură vorbeau de o secetă pedologică acccentuată care punea în pericol culturile din acest an. Și asta pe fondul celei mai călduroase ierni din istorie. Vorbim de o lună ianuarie cu o cantitate medie de numai 24,9 litri pe metrul pătrat față de o normă de 33,6 litri pe metru pătrat, iar pentru februarie numai 11,6 litri pe metru pătrat față de o normă de 31,6 litri pe metru pătrat în condițiile în care luna februarie este cea mai secetoasă lună a anului. Zăpada căzută în ultimele zile, chiar dacă calendaristic suntem la începutul primăverii, a completat necesarul de apă din sol.

Rapoartele arată că, la nivel național, au fost însămânțate 433 de mii hectare de culturi agricole, dintre care 255 de mii de hectare – grâu, comparativ cu 320 de mii de hectare media multianuală pentru grâul de toamnă. În Prahova sunt cultivate cu grâu peste 35.000 de hectare.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/zelenski-schimba-foaia-nu-mai…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor