logo
RNTV Live

GRUPUL CONSILIERILOR LOCALI PNL SOLICITĂ TRANSPARENȚĂ TOTALĂ PE DOCUMENTELE REFERITOARE LA SPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚĂ PLOIESTI

alegeri pnl
Mihai Constantinescu

GRUPUL CONSILIERILOR LOCALI PNL SOLICITĂ TRANSPARENȚĂ TOTALĂ PE DOCUMENTELE REFERITOARE LA SPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚĂ PLOIESTI

Deciziile majore pentru Ploieşti, aşa cum este şi construirea Spitalului Municipal de Urgenţă, trebuie luate în condiţii de transparenţă totală şi în urma unor dezbateri publice.

Consilierii locali PNL au decis să NU semneze “Declaraţia de confidenţialitate” solicitată de Primăria Ploieşti pentru a avea acces la raportul redactat de un fond al Băncii Mondiale cu privire la construirea Spitalului Municipal de Urgenţă .

Înţelegem să respectăm confidenţialitatea datelor folosite pentru realizarea materialului/ raportului final (brevete, mărci, date economice şi proceduri ale prestatorului), dar produsul final (studiul de prefezabilitate) TREBUIE să fie public, mai ales că acesta este plătit din bani publici cu 100.000 euro. 

Înainte de a primi votul în Consiliul Local, raportul (studiul de prefezabilitate) trebuie prezentat cetăţenilor. Ei au dreptul să cunoască toate condiţiile în care ar urma să se realizeze Spitalul Municipal  de Urgenţă, care sunt sumele estimate pentru finanţarea acestuia şi care sunt condiţiile de rambursare.

Consilierii locali PNL sunt fideli ideii de transparenţă decizională şi dezavuează orice încercare de a transforma un proiect de o asemenea anvergură şi importanţă socială într-o discuţie cu “uşile închise” .

Solicităm primarului Andrei Volosevici scoaterea de sub auspiciile “confidenţialităţii” a raportului efectuat din fonduri bugetare şi prezentarea publică a acestui document.

Reafirmăm că grupul consilierilor locali PNL susţine în totalitate realizarea unui Spital Municipal de Urgenţă in Ploieşti, dar în condiţii de transparenţă decizională totală.

Comunicat de presă PNL

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor