logo
RNTV Live

EXCLUSIV: Avocatul Poporului, vizită la „Caragiale”! (GALERIE FOTO)

IMG_3159
Ștefan Petre

La invitația Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Național „I. L. Caragiale”, Mirabela Mălăescu, consilier coordonator al Biroului Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului, a susținut luni o activitate de informare în fața tinerilor caragialiști.

Activitatea a fost una de informare, de conștientizare a drepturilor și responsabilităților corelative acestora și a consecințelor juridice ale comportamentelor sociale. S-a vorbit despre comportamentele antisociale, violența școlară, fenomenul de bullying, răspunderea penală a minorilor și alte aspecte de interes pentru adolescenții prezenți la activitate.

Elevii au fost îndrumați de către dna Mirabela Mălăescu să sesizeze de îndată cadrelor didactice, consilierului școlar, părinților etc. comportamentele care se înscriu în sfera violenței școlare. Au fost, de asemenea, încurajați să își dezvolte empatia și spiritul solidarității colectivului clasei pentru a se respecta și susține reciproc în gestionarea echilibrată a acestor comportamente.

Reacția tinerilor care au participat la activitate a fost una pozitivă, majoritatea fiind încântați să afle lucruri noi despre poziția lor în societate și implicându-se activ în discuție.

Activitatea s-a desfășurat la sala de festivități a Colegiului Național „I. L. Caragiale” și a început după ora 14:00, prezența fiind una ridicată – sala (de altfel mare!) s-a dovedit neîncăpătoare. Invitația la eveniment fusese lansată în Adunarea Generală (cu reprezentanții claselor) a Consiliului Școlar al Elevilor (foto), dar și în mediul online (pe paginile de socializare ale CȘE – Facebook și Instagram, dar și pe grupurile interne ale elevilor).

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor