Greva lui Liviu Luca făcută din spatele gratiilor de la penitenciarul Ploieşti, ecou neaşteptat

Câţi ani de închisoare va face omul de afaceri Liviu Luca. Află ce a stabilit Tribunalul Bucureşti
Câţi ani de închisoare va face omul de afaceri Liviu Luca. Află ce a stabilit Tribunalul Bucureşti
cautam-reporteri-republikanews

Avocatul poporului cere  relocarea unor deținuți de la Penitenciarul Ploiești

Greva lui Liviu Luca făcută din spatele gratiilor de la penitenciarul Ploieşti, ecou neaşteptat.

În urmă cu câţiva ani era unul dintre cei mai puternici oameni din România.  A fost condamnat, în iulie 2016, la şase ani închisoare cu executare în dosarul falimentării companiei Petromservice. Acum Liviu Luca este încarcerat la Penitenciarul Ploieşti şi împarte celula cu alţi deţinuţi.

just insolv sprl

Recent acesta intrat în greva foamei, iar forma sa de protest nu a rămas fără ecou. Avocatul Poporului a intervenit. Astfel, Administrația Națională a Penitenciarului a primit o solicitare formulată de Victor Ciorbea, prin care cere relocarea mai multor deținuți în alte penitenciare din ţară.

S-a scos la iveală că în celulele închisorii stau înghesuiți 430 de deținuți în spații în care ar fi trebuit să fie doar 259 de persoane.

”În urma anchetei efectuate, Avocatul Poporului a constatat că, la 27 martie 2018, populația custodiată era de 430 de persoane la o capacitate legală de 259 de locuri, înregistrând o depășire cu 66%, în timp ce efectivele de pază ale penitenciarului Ploiești se compuneau dintr-un număr de 209 cadre, față de o schemă de personal care reclamă existența unui număr de 244 de cadre. Drept urmare, Avocatul Poporului a concluzionat faptul că gradul de ocupare al penitenciarului Ploiești este cu mult peste numărul de locuri prevăzute de schemă, în timp ce numărul de gardieni este mai mic față de schema de personal”, spun reprezentanții Avocatului Poporului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here