Grevă generală în Sănătate. De astăzi, 75.000 de cadre medicale protestează pe termen nelimitat.

75.000 de angajaţi din sănătate – medici, asistenţi şi alte categoriile profesionale – vor intra de luni dimineaţă, de la ora 7.00, în grevă generală. Federaţia SANITAS denunţă într-un comunicat de presă “atitudinea cel puţin indiferentă a guvernanților şi în același timp creșterea nivelului de nemulțumire a colegilor nedreptățiți ca urmare a punerii în aplicare a OUG 20 şi 43/2016”.

Liderii sindicali îşi cer scuze anticipat “faţă de toţi pacienții care într-un fel sau altul vor fi afectați de acțiunile noastre şi facem apel la fiecare dintre aceștia să aibă minimă răbdare şi înțelegere faţă de colegii noştri care nu doresc decât să reclădească demnitatea lucrătorilor din sistemul sanitar public de stat”. Prim-vicepreședintele SANITAS, Marius Sepi, a declarat că în joc sunt peste 400.000 de angajați din spitate și asistența socială, care așteaptă repararea unor nedreptăți salariale făcute de actualul Guvern. El a mai spus că speranțele se îndreaptă spre Parlament, care ar putea tranșa situația, în plen, marți. În caz contrar, greva se va prelungi pe termen nelimitat.

Sindicatul SANITAS este cel mai mare sindicat din sistemul sanitar, care are peste 110.000 de membri la nivel național. Federaţia a organizat mai multe acţiuni de protest, inclusiv pichetarea sediului Parlamentului, grevă japoneză pe 12 octombrie, dar şi o grevă de avertisment de două ore, pe 19 octombrie.

Sursa: românia liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here