logo
RNTV Live

Gest impresionant făcut de reprezentanţii SPFL Ploieşti pentru o familie greu încercată de soartă

SFFL Ploieşti
Mihai Constantinescu

SPFL Ploiești: “Ne înfăţişăm dumneavoastră fără haina plină de legi şi cifre, simpli şi doritori de a ajuta oameni aflaţi în nevoie”

Gest impresionant făcut de reprezentanţii SPFL Ploieşti pentru o familie greu încercată de soartă.

Omul sfinţeste locul”! Aceasta pare să fie ideea după care s-au ghidat reprezentanţii Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești, atunci când au decis să întindă o mână de ajutor unei familii greu încercată de soartă. S-au mobilizat şi au oferit un ajutor nesperat.

Povestea familie a fost prezentată pe larg chiar pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, devenit  astfel mesagerul lor, în încercarea de a-i sprijini şi mai mult.

 “Dragi ploieşteni,

V-am obişnuit, până acum, să vă aducem la cunoştinţă diverse informaţii referitoare la activitatea noastră profesionala. Iată că ne înfăţişăm dumneavoastră fără haina plină de legi şi cifre, simpli şi doritori de a ajuta oameni aflaţi în nevoie.
Pentru că nimic în viaţă nu este întâmplător, conjunctura a făcut să cunoaştem o familie cu nouă copii, familie lovită de o sumedenie de probleme şi necazuri. Nouă copii, dintre care şase sunt sub 14 ani şi sunt în grija mamei. Mama nu are loc de muncî stabil, munceşte cu ziua prin comună şi, pentru a se desăvârşi suferinţa, tatăl a decedat săptămâna trecuta , fulgerător, la doar 56 de ani.
Pentru că am dorit foarte mult să ajutăm aceste suflete nevinovate, am strâns tot ce este necesar traiului, hăinuţe, alimente, rechizite, produse de curăţenie şi le-am dus familiei greu încercată de soartă.
Şi, în felul acesta, am cunoscut cei şase copilaşi . Ei sunt Vali de 14 ani, Andrei de 12 ani, George de 13 ani, Alex de 9 ani, Mihai de 6 ani şi , prinţesa familiei, Nicoleta de 5 ani. Nu vă imaginaţi cu câtă căldură ne-au primit aceşti copii , cât de isteţi şi, paradoxal, cât de veseli sunt, în ciuda necazurilor prin care trec. Nu vă imaginaţi cât de luminoasă a devenit, dintr-o dată, cămăruţa în care dorm, mănâncă
 şi îţi fac lecţiile, când au început, fericiţi, să desfacă sacoşele pline de cadouri( pentru că da, citiţi bine, stau toţi într-o cămeră şi dorm într-un pat ). Nu au apă curentă de doi ani, pentru că nu au avut bani să o plătească şi nu pot locui în celelalte două camere pe care le au, pentru că acolo nu au curent electric şi clădirea nu prezintă siguranţă.Totuşi, din ochii lor, din felul bărbătesc în care băieţii ne-au strâns mâna când ne-au văzut, din vorbele şoptite ale fetiţei :” lui mami i-a fost rău dimineaţă, a vomitat şi o doare inima “, din toate acestea se observă o maturitate nefirească unor copii la vârsta lor, cauzată, evident, de pierderea părintelui şi de viaţa plină de privatiuni pe care o trăiesc.
Nu am fi făcut publice aceste lucruri, pentru că , aşa cum ştim, faptele bune se fac în cea mai mare discreţie, dar aceşti copii au nevoie de ajutor constant. Au nevoie de o casă consolidată, au nevoie să li se asigure dreptul la sănătate ( aproape toţi copiii au câte o problemă de sănătate care necesită investigaţii speciale ), la educaţie, iar toate acestea li se pot oferi de către un număr mai mare de oameni. Suntem convinşi că , din gură în gură, din postare în postare, cazul acestei famili va ajunge la persoane care vor şi pot să ajute şi care, în acest fel, pot schimba soarta acestor copii care merită să se bucure de copilărie.
Mama copiilor se numeşte Posea Marcela şi familia locuieşte în comuna Măneciu Pământeni, strada Principala nr. 1073.
Vă mulţumim pentru că citiţi aceste rânduri şi suntem convinşi că demersul nostru va aduce un strop de bine acestor copii !, este menţionat în posatre.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor