logo
RNTV Live

Angajaţii prahoveni nu au şanse să încalce legea. Inspectorii de muncă, controale pe bandă rulantă

ITM
Mihai Constantinescu

Angajaţii prahoveni nu au şanse să încalce legea. Inspectorii de muncă, controale pe bandă rulantă. Doar pe timpul lunii trecute au fost efectuate 318 controale. În situaţiile în care faptele au avut un grad de pericol social concret ridicat s-au aplicat şi amenzi. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate în luna octombrie 2021 fiind de 257.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 209 controale. În urma lor s-au aplicat amenzi în valoare de 185.000 lei. Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat 10 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 160.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 109 controale. S-au aplicat 234 avertismente şi amenzi în valoare de 72.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 28 evenimente. În urma cercetărilor se ca stabili dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

Acţiunile vor continua

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de îndrumare şi consiliere în domeniul de competenţă, astfel încât toţi cei interesaţi să cunoască măsurile ce trebuie luate pentru gestionarea și limitarea răspândirii COVID-19 în vederea asigurării desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă pentru toate părțile implicate în raporturile de muncă. Subliniem faptul că respectarea, în  continuare, a măsurilor de prevenire și protecție împotriva răspândirii COVID-19 sunt obligatorii și extrem de importante atât pentru protejarea propriei sănătăți, cât și a celorlalți.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/directoare-de-gradinita-a-furat…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor