logo
RNTV Live

GALERIE FOTO/Poliţiştii prahoveni au făcut ravagii pe străzi azi-noapte

razie noaptea 5
Mihai Constantinescu

GALERIE FOTO/Poliţiştii prahoveni au făcut ravagii pe străzi azi-noapte

A fost o nopate de foc pentru şoferi. Poliţitii prahoveni au organizat o acţiune de proporţii pentru a depistat şoferii care se urcă băuţi la volan sau sub influenţa stupefiantelor.

Au fost angrenați în acțiune atât polițiști rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, ai Biroului Rutier Ploiești, cât și polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Florești și nr.3 Blejoi, care și-au desfășurat activitatea în intervalul orar 20:00-02:00, pe raza localităților Ploiești, Blejoi, Bucov, Florești, Filipeștii de Târg, Filipeștii de Pădure, Măgureni și Călinești.

Cu această ocazie, au fost controlate 439 de autovehicule și au fost efectuate 348 de testări cu aparatul etilotest.
67 de nereguli au fost constatate, iar pentru acestea au fost aplicate sancțiuni în valoare de 21.480 lei.

Dintre abaterile identificate de polițiști, trei au fost pentru conducerea sub influența alcoolului, 14 pentru nerespectarea obligativității de a purta centura de siguranță, două pentru valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată, iar și 4 sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor.

Totodată, patru conducători auto au rămas fără permisul de conducere, atât pentru faptul că se aflau sub influența alcoolului la volan, dar și pentru nerespectarea semnalelor acustice și luminoase la trecerea la nivel cu cale ferată.
De asemenea, polițiștii au retras și 4 certificate de înmatriculare și au reținut două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
Acțiuni de acest gen vor continua a fi organizate pe raza județului Prahova, cu scopul de a reduce numărul de accidente rutiere produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului.

Recomandări

– Nu vă urcați la volan dacă ați consumat alcool.
– Nu îți lăsa prietenul să conducă dacă a consubat băuturi alcoolice sau subtanțe stupefiante și nu te urca în autovehicul cu el.
– Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți.
– Dacă vă simțiți obosiți, luați o pauză.
– Reduceți viteza în zona trecerilor pentru pietoni.
– Nu traversați partea carosabilă prin locuri nepermise.
– Asigurați-vă înainte de a vă angaja în traversarea regulamentară pe trecerea pentru pietoni.
– Dacă vă aflați pe partea carosabilă, pe timp de noapte, asigurați-vă că sunteți vizibili.
– Pune-ți centura de siguranță! În majoritatea cazurilor, centura a salvat viața.
– Viteza ucide! Gândește-te de două ori înainte să depășești viteza legală.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/explozie-intr-o-locuinta-din-bucov-o-femeie-a-fost-grav-ranita-si-prezinta-arsuri-pe-80-din-corp/?fbclid=IwAR3fafNfaTR9e_pUaWPOt8HfbS2SqYFkY6Yr1lJ6lXP-deytr6cz7QKVOSw

Pentru mai muşte ştiri, vizitaţi site-ul republiaknews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor