Furt de energie electrică! Surse: angajați Electrica, percheziţii

sursă foto We Radio Sfantul Gheorghe

În această dimineaţă, oamenii legii au efectuat percheziții pentru probarea unor infracțiuni de corupție în legătură cu furt de energie electrică. Potrivit surselor noastre, în vizor ar fi fost angajaţi Electrica

Oamenii legii au pun în executare zece mandate de percheziție domiciliară. Sunt cinci mandate la sediul sau punctul de lucru al unor societăți comerciale și alte cinci la domiciliile suspecților, precum și cinci mandate de aducere emise pe numele a doi suspecți funcționari publici și alte trei persoane fără calitate specială.

Grup infracţional destructurat!

cel mai verde complex reziential


În cauză se efectuează cercetări față de cei cinci suspecți. Sunt suspecţi pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, respectiv de constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, furt de energie electrică, modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice, executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, favorizarea făptuitorului, omisiunea sesizării și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Metoda folosită


În cauză s-a stabilit ca mod de operare următoarea metodă:
Unul dintre suspecți, deținător al mai multor spații industriale și rezidențiale, punea la dispoziție spații unde urmau a fi desfășurate activități puternic consumatoare de energie electrică, respectiv instalații clandestine de branșare la energie electrică. Aceste instalații erau puse în manoperă și protejate de cei doi suspecți funcționari publici.


Un alt suspect se ocupa, în principal, de identificarea de potențiali clienți ce aveau nevoie de energie electrică de mare putere fără a fi contorizată. Prin prisma relației cu unul dintre suspecții funcționari publici, acesta se ocupa de obținerea avizelor necesare punerii în funcțiune a instalațiilor, modificării de putere și punerea în manoperă a branșamentelor.

Cel de-al doilea suspect funcționar public se ocupa efectiv de realizarea branșamentelor clandestine și avea rolul de a remite sume de bani angajaților societății de distribuție cu putere de decizie.

Cercetările vor fi continuate la sediul unității de parchet pentru stabilirea întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate.

Vezi şi https://republikanews.ro/tentativa-de-omor-la-sinaia/

Vezi şi https://republikanews.ro/salvator-montan-bruscat/

Vezi şi https://republikanews.ro/imm-urile-si-operatorii…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

arnos 6 oua

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here