logo
RNTV Live

Fraudă la alegerile electorale din Prahova?

alegeri-2020
Mihai Constantinescu

LA nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, se efectuează cercetări în cadrul a opt dosare penale pentru următoarele infacțiuni electorale: cinci dosare penale au fost constituite pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot (art. 387 din Cod Penal), două dosare penale pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale (art. 385 din Cod Penal) și un dosar penal pentru nerespectarea regimului urnei de vot (art. 390 din Cod Penal).


Exemple:
La Secția de votare nr. 542 din comuna Sălciile, o posesoare a vizei de flotant, după ce ar fi primit buletinele de vot, ar fi luat de pe masa Comisiei încă 6 buletine pentru funcția de primar. Se pare că membrii comisiei s-ar fi sesizat, moment în care au oprit-o pe femeie când aceasta încerca să introducă toate buletinele în urnă, inclusiv cele pe care le-ar fi luat în plus și pe care a apucat să le și stampileze. La fața locului s-a deplasat echipa operativă, fiind înregistat un dosar penal pentru săvârșirea infrațiunii de fraudă la vot (art. 387 CP).


La Băicoi, polițiștii efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului urnei de vot (art. 390 Cod Penal), după ce comisia desemnată pentru însoțirea urnei speciale din cadrul secției de votare nr. 184 s-ar fi deplsat în teren fără a fi însoțit de personal de pază din cadrul MAI.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor