logo
RNTV Live

FOTO&VIDEO: Ora Pământului, sărbătorită la Ploiești de 300 de tineri!

IMG_20230326_160804_048
Ștefan Petre

În seara zilei de sâmbătă, între orele 19:00 și 21:00, a avut loc la Palatul Culturii din Ploiești un eveniment dedicat Orei Pământului, organizat de Asociația „Un strop de fericire” (AUSF), în colaborare cu Consiliul Județean al Elevilor Prahova (CJE PH), Asociația România ECO – filiala Ploiești, MasterPeace România și Palatul Copiilor Ploiești.

Aproximativ 300 de persoane au celebrat Ora Pământului chiar pe esplanada Palatului, prin diferite ateliere bazate pe conceptul de sustenabilitate, în cadrul unui eveniment devenit deja tradiție pentru AUSF.

„Am pregătit un program încărcat cu muzică, dans, dar mai ales ateliere interactive prin care să învățăm cum să fim mai prietenoși cu mediul. Și ai ghicit: totul se va întâmpla în (semi-)întuneric!” anunța Asociația „Un strop de fericire”, invitând oamenii să participe la eveniment în mediul online.

Obiectivul AUSF a fost alăturarea inițiativei globale, celor 190 de țări prezente la Earth Hour (https://www.earthhour.org/) pentru a crește nivelul de conștientizare a impactului omului asupra mediului. Intervalul ”Ora Pământului” (20:30 – 21:30) a fost marcat prin activități interactive care să încurajeze un comportament „eco-friendly” și protejarea mediului înconjurător.

Programul evenimentului a inclus:

  • flashmob;
  • ateliere de reciclare creativă pentru toate categoriile de vârstă;
  • ateliere de informare pentru toate categoriile de vârstă;
  • activități pentru copii;
  • mini-concert.

Organizatorii au declarat în exclusivitate pentru RepublikaNews că structurile implicate au participat la acest eveniment „cu scopul de a încuraja oamenii să adopte un stil de viață sustenabil și să-i facă să se implice în activismul de mediu”. Aceștia menționează de asemenea că, în timp ce Asociația România ECO s-a ocupat de acțiuni de informare cu privire la reciclare și sustenabilitate, cei de la MasterPeace și Palatul Copiilor s-au ocupat de programul artistic (au cântat 3 soliști vocali si un instrumentist, la chitară; au existat de asemenea două momente de dans, ce au cuprins „flashmob”-uri specifice AUSF, care au deschis și au închis programul).

Galerie foto:


Mai multe detalii despre Ora Pământului puteți citi AICI.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor