logo
RNTV Live

FOTO/PLOIEŞTI: Prea săraci pentru şcoala online. Povestea micuţilor care nu ştiu că există internet

copii sarmani 5
Mihai Constantinescu

FOTO/PLOIEŞTI: Prea săraci pentru şcoala online. Povestea micuţilor care nu ştiu că există internet

Pandemia de COVID-19 a schimbat viaţa tuturor şi oamenii s-au văzut nevoiţi să se adapteze noilor condiţii de trai. Şi viaţa elevilor este alta. Şcoala ţi grădiniţa s-a terminat mai devreme, iar cei din anii terminali învaţă acum doar online.

Situaţia nou apărută a ridicat o problemă gravă. Aproximativ 40% dintre elevi nu au cum să facă școală online, spun asociațiile de elevi. Situaţia financiară nu le permite acest lucru. Un sfert din gospodăriile din România nu au acces la internet. În Ploieşti, spre exemplu, la 200 de metri de Gara de Vest, mai mulţi copii îşi duc traiul de pe o zi pe alta. Lupta de supravieţuire este singura lecţie pe care o învaţă zi de zi, şi nu online… ci practic. De internet nici nu au auzit măcar.

Trăiesc într-un adăpost împrovizat, fără a avea condiţiile minime de igienă.

 

Oamenii s-au mobilizat pe Facebook şi încearcă să-i ajute măcar cu alimente şi, după terminarea perioadei de STARE DE URGENŢĂ, poate să le construiască şi o mică locuinţă în care să-şi ducă traiul liniştiti.

Mai multe detalii AICI

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/o-ploiesteanca-ingrozita-de-ce-a-vazut-la-policlinica-de-langa-spitalul-cfr/?fbclid=IwAR2PnoFO7vdJdLY6gmQfxTxNtwlPzQnHIRVgX-VkGITNHzUtcG7sxUH-uCg

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor