logo
RNTV Live

FOTO/Ploieşti: O bijuterie arhitectonică străluceşte din nou graţie unor investiţii puternice

patrimoniu 7
Mihai Constantinescu

FOTO/Ploieşti: O bijuterie arhitectonică străluceşte din nou graţie unor investiţii puternice

O bijuterie arhitectonică din Ploieşti şi-a recăpătat strălucirea de altă dată. Este vorba despre Casa doctorului Constantin Vasiliu, aflată pe Bulevardul Independenței, o clădire de patrimoniu din Ploieștiul lui Radu Stanian.

Ridicată între 1880 și 1890, după schițele arhitectului Leonida Negrescu, Casa doctorului Constantin Vasiliu a fost preluată de Protoieria Ploiești Nord, după ce ani la rând a fost lăsată pradă uitării, și transformată acum în centru cultural.

Protoieria Ploieşti Nord a identificat oportunitatea reabilitării acestei clădiri printr-un amplu proiect de consolidare și de restaurare, finanțat cu fonduri europene și cofinanțat de Consiliul Judetean Prahova, iar astăzi a recăpăat strălucirea pe care o merită.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/impact-frontal-pe-dn1acentura-de-est-a-fost-chemata-descarcerarea/?fbclid=IwAR1b3ve3l_vdZPw1BCMDakPn0BxiHw3wcOc6HcG4e7pqGkgRwV0p_TWm13c

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor