logo
RNTV Live

FOTO/O româncă din Spania, păcălită de o falsă măicuţă din Prahova. Deznodământul e de mare curaj

FOTO/O româncă din Spania, la un pas să demaşte o falsă măicuţă din Prahova. Povestea unei afaceri prospere,bazată pe naivitate/ sursă CZD.ro
Mihai Constantinescu

Înşelată o dată, o româncă din Spania a dat de urma celei care se dă drept măicuţă

O româncă din Spania, la un pas să demaşte o falsă măicuţă din Prahova. Povestea unei afaceri prospere,bazată pe naivitate.

Povestea româncei din Spania pare parcă ruptă din filme. Femeia ar fi fost păcălită de o impostoare care s-a drept măicuţă cu puteri miraculoase. În anunţul postat pe internet se specifica faptul că poate „dezlega cununiile”.

Păgubita susţine că a dat peste “Măicuţa Anastasia” din pură întâmplare, pe internet. Până a se ajunge la înşelătorie a fost doar o chestiune timp. Pentru serviciile falsei măicuţe, românca a dat bani grei. Se pare că o parte din bani ar fi ajuns chiar la o bancă din Ploieşti. Nu după mult timp şi-a dat seama că totul fusese o înşelătorie. Banii deja erau în cont şi măicuţa se făcuse dispărută.

 

A fost prea târziu  pentru a mai face ceva. Tot ce a mai rămas de făcut a fost să anunţe poliţia din Prahova.

 

Din păcate oamenii legii nu au putut da de impostoare. Românca stabilită în Spania nu a încetat să spere însă că va fi prinsă. Ca o ironie a sorţii, la un an distanţă după ce a fost sesizată poliţia de fapta măicuţei, păgubita ar fi reuşit să dea de urma impostorei. Tot pe internet, dar sub un alt nume fals.

Metodă de înşelătorie, trasă la indigo

“Acum 3 zile am găsit un alt site …bineînţeles fals, cu numele maicuţa Ileana . Mi-a atras foarte mult atenţia publicitatea ei. Exact la fel ca şi al măicuţei Anastasia, doar că are alte poze şi alt număr de telefon. De curiozitate, decid să o sun.

Surpriza mea a fost acea voce pe care nu am să o uit niciodată. Prima dată am rămas fără cuvinte, pur şi simplu, dar decid să-i continui jocul şi să fac pe  proasta. Nu m-a recunosc, altfel nu mai vorbea cu mine. Mi-a zis aceleaşi cuvinte citite de pe o foaie …aceeaşi metoda cu farmece…tot , tot exact la fel ca şi anul trecut . E aceeaşi persoană şi, după cum se vede, ori nu a fost prinsă şi nici pedepsită ori pur şi simplu îi este indiferent şi râde de noi toţi”, a spus în exclusivitate pentru RepublikaNews” .

Vânătorul devenit vânat

Acum măicuţa s-a transformat din vânător în vânat. Toate mişcările impostoarei au fost înregistrate.

“Decid să-i continui jocul. La fel ca anul trecut, mi-a cerut suma de 160€ pentru aşa zisele lumânări. Dacă primeşte suma îţi mai răspunde la telefon pentru a continua. Îţi cere mai mulţi bani pentru fel şi fel de ceară, pentru nu ştiu câţi metri de pânză alba…pentru lumânări de cununie şi ce-i mai trebuie ei. Dacă nu primeşte primii bani ceruţi nu-ţi mai răspunde la telefon. Eu, ştiind ce am pătit anul trecut prin Wester Union(fiind mai greu de aflat), am decis să-i zic că nu am nici Wester Union, nici Moneygram în zona şi nu are decât să-mi dea un cont bancar, numele , cnp-ul şi seria pentru că îmi trebuie pentru transfer. I le am cerut doar aşa , poate , poate am noroc şi mi le dă. Efectiv nu prea i-a surâs ideea. dar mi le-a dat.

Dându-şi seama că nu i-am trimis nici cu leu, nu mi-a mai răspuns la telefon, dar am reuşit să o înregistrez aproape de fiecare dată când vorbeam . Seria e PX care corespunde Prahovei.  E aceeaşi escroaca.

Femei a făcut o nouă sesizare la Poliţia Prahova, de data aceasta dispunând de probe în plus.

 

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Foto reprezentativă cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor