logo
RNTV Live

FOTO/ Vlad Țepeș a intrat călare în curtea Mănăstirii Turnu. În cadrul evenimentului dedicat domnitorului, sabia de ceremonie, adusă de la Toledo, a fost donată viitorului muzeu

balaban – vlad tepes
Oana Stoica

Sâmbătă, in cadrul Programului dedicat Domnitorului Vlad Tepes la Manastirea Turnu in Sala Tronului din Casa Domneasca restaurata in anul 2015, a avut loc prezentarea conceptului pentru copii ” Cei ce ne-au dat nume “.

Un eveniment organizat de SMV Ploiesti si Comitetul Prahova pentru Centenar.

Mircea Cosma , cel care a reușit să aducă de la Toledo, sabia de ceremonie a domnitorului, a relatat asistenței detalii despre întemeierea mănăstirii.

Mănăstirea Turnu este singura ctitorie certă a Domnitorului Vlad Țepeș.

Evenimentul dedicat domnitorului a fost unul spectaculos pentru copii prezenți.

Pelerina și căciula domnească, obiecte care vor face parte din expoziția viitorului muzeu al mănăstirii, au fost purtate de către Mihai Balaban, locuitor al comunei Târgșoru Vechi,

El a jucat chiar rolul lui Vlad Țepeș, intrând călare în curtea mănăstirii.

Mircea Cosma a donat Salii Domnesti – Pelerina Ordinului Dragonului, Caciula Domneasca, Sabia de Ceremonie adusa de la Toledo ( Spania ) si Medalionul “Ordinul Dragonului ” ca prime obiecte aferente viitorului muzeu.

Manifestarea a continuat cu un scurt istoric al localitatii prezentat de profesoara Ioana Ionescu si lansarea Revistei ” Cei ce ne-au dat nume” dedicata ctitorii Bisericii cu Hramul ” Sf. Nicolae “.

Au participat un numeros public, slujitorii manastirii in frunte cu Staretul Valentin, consilieri judeteni si o clasa de elevi de la scoala gimnaziala din Targsoru Vechi.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor