logo
RNTV Live

FOTO: Un urs a atacat o gospodărie din județul Buzău!

343394998_931036248048849_8205707438015135435_n
Dudau Andreea Valentina

În comuna Merei, la mai puțin de 10 km de orașul Buzău, un urs creează panică localnicilor! Luni noapte, ursul a omorât trei capre și un ied din curtea unui sătean.

În satele Valea Puțului și Ciobănoaia, comuna Merei, un urs a omorât trei capre și un ied într-o singură noapte, într-o gospodărie. Alte cinci capre au reușit să scape din ghearele animalului sălbatic, însă au fost rănite în urma atacului.

Proprietarul gospodăriei a sunat la 112, la fața locului ajungând jandarmii și o echipă de la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor. Aceștia erau pregătiți să intervină în cazul unei urgențe, chiar să împuște animalul.

Ce spun păgubitul și localnicii?

În timpul intervenției ursul nu a mai fost văzut, dar s-a întors la scurt timp după plecarea autorităților.  „N-a mai atacat, s-a așezat în fund și doar a privit înspre țarcul cu oi și capre”, a declarat gospodarul păgubit.

După atacul care le-a provocat panică, localnicii bănuiesc că este cu o ursoaică aflată în căutarea hranei pentru puii săi. Sătenii cer autorităților să ia măsuri de protecție și să trimită avertizări RO-ALERT.

„Mulți săteni au văzut aseară ursul. Nu s-a dat RO-ALERT! Sunt copii care merg la școală, singuri sau însoțiti de mamele lor, până la microbuzul școlar, cine răspunde de siguranța lor?”, spune o localnică pe rețelele de socializare, adaugând mai multe fotografii cu animalele omorâte și urmele de urs în noroi.

Acesta nu este primul incident din zonă. În urma cu trei zile, același urs a făcut prăpăd la stupii de albine din zona bisericii, fiind al doilea atac. Animalele sălbatice sunt o problemă în zonă, fiind necesare măsuri de protecție pentru locuitorii din Merei și din zonele învecinate.

Sursă: adevărul.ro, Facebook

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor