logo
RNTV Live

FOTO/ Şapte zile de foc. Peste 1200 de sancțiuni și 82 de permise de conducere reţinute

actiune rutieră 3
Mihai Constantinescu

FOTO/ Şapte zile de foc. Peste 1200 de sancțiuni și 82 de permise de conducere reţinute

Reprezentanţii IOJP Prahova anunţă că la nivel național, se află în curs de desfășurare activități concertate pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave. În cadrul acestui demers, în 7 zile, polițiștii prahoveni au aplicat peste 1200 de sancțiuni și au reținut 82 de permise de conducere.

 Astfel, este necesară intensificarea activităților de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun, prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice.

În perioada 02 – 08 decembrie a.c., polițiștii prahoveni, rutieri și de ordine publică, au acționat pe raza județului Prahova și au desfășurat acțiuni în care au urmărit prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, respectiv indisciplina participanților la trafic, neacordarea priorității de trecere vehiculelor, neacordarea priorității de trecere pietonilor, potrivit sursei citate

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 1220 de sancțiuni contravenționale, dintre care  305 pentru viteză, 11 pentru neacordare prioritate pietoni, 15 pentru neacordare prioritate vehicule, 114 pentru  abateri pietoni, 15 pentru abateri bicicliști, 12 pentru depășiri neregulamentare, 17 pentru conducere sub influența alcoolului, 5 pentru oprire nejustificată/conducere pe banda de urgență  și 726 pentru alte abateri.

De asemenea, ca și măsuri complementare au fost reținute 82 de permise de conducere.

Polițiștii au constatat 14 infracțiuni, 5 dintre acestea fiind pentru conducere cu o alcoolemie peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Recordul negativ în materie de viteză a fost înregistrat de un bărbat, care a fost depistat circulând la volanul unui autoturism, cu o viteză de 102 km/h, pe un sector de drum cu limitare la 50km/h.

Polițiștii rutieri vor acționa în continuare pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în vederea asigurării unui climat de siguranță publică și rutieră.

comunicat IJP Prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor