Un inspector de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a anunțat, marți, că Tribunalul Ialomița a admis acordul de recunoaștere a vinovăției și a dispus condamnarea unui inspector de specialitate din cadrul DGASPC Ialomița la un an și șase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru luare de mită.

El a fost prins în flagrant delict în luna martie de către ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, după ce a primit suma de 600 de lei cu titlu de mită de la un martor denunțător în cauză.

”În fapt, martorul denunţător avea în îngrijire un minor aflat în plasament ce a părăsit anterior domiciliul acestuia, iar pentru a primi în continuare indemnizaţia de îngrijitor, angajatul DGASPC i-a cerut, lunar, suma de 600 de lei. Din cercetări a rezultat că era a patra lună în care persoana denunţătoare i-ar fi dat suma respectivă din indemnizaţia de îngrijire a minorului”, a precizat DGA.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews