logo
RNTV Live

FOTO DOCUMENT/ Sportul de perfomanţă ploieştean, lăsat la voia întâmplării

FOTO DOCUMENT/ Sportul de perfomanţă ploieştean, lăsat la voia întâmplării
Mihai Constantinescu

FOTO DOCUMENT/ Sportul de perfomanţă ploieştean, lăsat la voia întâmplării.

Republikanews.ro a intrat în posesia unor documente care prezintă situaţia de la CSM, în ceea ce priveşte competiţiile sportive, pe luna aprilie. Din păcate, situaţia este mai mult decât alarmantă.

Practic, sportul de performanţă mai există la Ploieşti doar pentru că mai mulţi părinţi susţin din fonduri proprii competiţiile. Dar acest lucru nu se va putea întâmpla la nesfârşit. Este motivul pentru care, pe unele secţii, sportivii nu au mai participat la cantonamente şi s-a renunţat şi la participarea la competiţii.

Spre exemplu, pe secţia de atletism, pe luna aprilie 2017, sportivii au renunţat la cantomanemtul de pregătire pentru că nu au fost bani. Ar fi fost necesari 20.000 de lei. Asta înseamnă că luna viitoare nu se va participa la Campionatul Naţional Jun 2 şi 3- Bucureşti, la Campionatul Naţional Copii- Bucureşti, “Memorialul Octavian şi Viorica Enescu”- Bucureşti, Campionatul Municipal C1,C2, C3- Bucureşti, Memorialul Ghe. Tesu- Bucureşti şi Campionatul Naţional de Tineret şi Jun. 1 – Piteşti.

Cheltuielile la Bucureşti sunt de aproximativ 60 de lei/zi/copilx10 zile=600 lei

Cheltuielile la Piteşti sunt de aproximativ 150/zi/copilx2 zile= 300 de lei.

Luna aprilie a fost una neagră şi pentru box. La nici una dintre cele două competiţii programate pentru luna în curs, sportivii ploieşteni nu s-au prezentat. Pentru fiecare sportiv ar fi trebuit să fie alocaţi aproximativ 400 de lei.

La baschet feminin şi masculin, Ploieştiul a participat la competiţii doar pentru că părinţii au susţinut din buzunar toate costurile necesare.

Situaţie asemănătoare a fost şi la şah. La Campionatul Naţional Şcolar Călimăneşti, un sportiv a participat cu ajutorul banilor de la părinţi,  este vorba despre un turneu care i-a costat 1000 de lei. Alţi doi sportivi au fost nevoiţi să renunţe pentru că nu au fost fonduri.

Situaţia este asemănătoare la toate secţiile CSM. Unde părinţii pun bani din bugetul propriu, sportivii încă mai participă la antrenamante şi competiţii, unde nu, sportul de performanţă este lăsat să moară.

Iată documentele care demonstrează, pe secţii sportive, situaţia competiţiilor pe luna aprilie: 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor