logo
RNTV Live

Foto-document: Primăria vrea să cumpere autobuze noi. Vezi aici studiul de oportunitate

40 Anunț important privind traseul 40. Vezi ce modifcări au apărut
Ciprian Radu

Primăria Ploiești își propune să cumpere 50 de autobuze noi.

Membrii Consiliului Local au primit, la ședința de luni, un studiu de oportunitate cu privire la achiziția de autobuze noi. În motivație de arată că parcul auto al TCE este învechit.

De asemena,  se arată că achiziția de mașini noi va atrage după sine scăderea drastică a cheltuielilor de întreținere. În plus, cresc siguranța și confortul călătorilor.

Foarte interesant este raportul privind starea de uzură a  exemplu, celebrele Ikarus au ajuns la grad de uzură de 362%!

Se propune achiziționarea în regim de urgență a cel puțin 50 de autobuze noi, cu motoare Diesel Euro VI, cu valoare estimată de 180.000 de euro plus TVA, pentru fiecare.

Ele trebuie achiziționate însă din fonduri proprii sau credit, din moment ce,  în perioada 2014-2020, axa de finanțare pe fonduri europene este destinată mijloacelor de transport în comun electrice.

Conform Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană pentru Polul de Creștere Ploiești, pentru intervalul 2014-2020, municipiul Ploiești poate achiziționa pentru modernizarea/înnoirea parcului de autovehicule cu tracțiune electrică 25 de tramvaie și 21 de toleibuze. Având în vedere că suma alocată pentru municipiul Ploiești este de 45 de milioane de euro, din care 30 mil pot fi cheltuite pentru POR axa 4, reiese că posibilitatea achiziționării de mijloace electrice este redusă, se arată în studiul pus pe masa consilierilor locali.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor