logo
RNTV Live

Formularele pentru acordarea concediilor medicale se schimbă începand cu prima zi a lui 2023

Prahova a fost lăsată în aer
Mihai Constantinescu

Formularele pentru acordarea concediilor medicale se schimbă începand cu prima zi a lui 2023

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova aduce în atenția angajatorilor și a medicilor prescriptori de concedii medicale faptul că formularele de certificate de concediu medical ce conțin 16 coduri de indemnizație se utilizează pentru emiterea de concedii medicale până cel târziu în data de 31 decembrie 2022(în conformitate cu prevederile Ordinului comun MS/CNAS nr. 1165/218/2022, prin care sunt aduse modificări și completări Ordinului comun MS/CNAS nr. 1092/245/2020, cu modificările și completările ulterioare).

Formularele pentru acordarea concediilor medicale se schimbă

Astfel, începând cu data de 01.01.2023 pot fi emise certificate de concediu medical doar pe formulare ce conțin 17 coduri de indemnizație.

Menționăm faptul că angajatorii, au obligația să verifice elementele care se înscriu obligatoriu pe certificatul de concediu medical, prevăzute în Instrucțiunile  privind utilizarea și modul de completare a certificatelor de concediu medical, aprobate prin ordinul ministrului sănătății și al președintelui CNAS(în conformitate cu prevederile art. 36^1, litera a) din O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările și completările ulterioare).

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor