logo
RNTV Live

FOTO document: Cum profită Cristinel Toader de scandalul din DNA pentru a-și rezolva propriile probleme penale

toader cristinel
rnews

Cum profită Cristinel Toader de scandalul din DNA pentru a-și rezolva propriile probleme penale

Cristi Toader, fostul șef al Poliției Locale Ploiești, profită de scandalul momentului din DNA pentru a-și rezolva propriile probleme penale. După ce fostul deputat Vlad Cosma a prezentat înregistrări din sediul DNA Ploiești despre care susține că sunt dovada faptului că în unitatea de Parchet se falsificau probe, fostul director al Poliției Locale Cristinel Toader a ieșit la rândul său public pentru a vorbi despre dosarele sale.

În cadrul unor emisiuni televizate pe posturile naționale, Cristinel Toader spune că a depus o plângere care îl vizează pe fostul procuror DNA Ploiești Mircea Negulescu și spune că în continuare își susține afirmațiile din acel denunț depus la CSM și la Parchetul General. Însă, cu privire la același denunț, Cristinel Toader a declarat în timpul unei audieri la DNA Ploiești că l-a făcut la presiunile lui Emanuel Saghel, polițist BCCO trimis în judecată într-un dosar de corupție și cercetat într-un altul pentru constituire de grup infracțional organizat.

Declarația a fost dată când Cristinel Toader a fost audiat de procurorii anticorupție în dosarul 150/P/2014, în care polițiștii Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel și Constantin Ispas au fost trimiși în judecată de DNA Ploiești. Ofițerul Emanuel Saghel este acuzat de procurorii anticorupție că a șantajat un magistrat și un ziarist. Martorii din dosar spun chiar că Saghel a instrumentat redactarea plângerii penale despre care vorbeam mai sus împotriva magistratului și a ziaristului, plângere care a fost semnată de Cristinel Toader. Ulterior, fiind audiat la DNA Ploiești, Toader a recunoscut că plângerea a fost făcută de altcineva și că regretă că a semnat-o.

Cristinel Toader le-a recunoscut anchetatorilor că informațiile pe care le-a scris în respectivul denunț nu sunt reale, însă, spune că a verificat acest lucru de abia după ce a transmis plângerea și a regretat. În plus, spune că nici măcar nu a redactat personal plângerea, ci că doar a semnat-o. Mai mult decât atât, în fabricarea acestui denunț au fost implicați trei foști ofițeri SRI, care de asemenea urmăreau discreditarea magistratului și care, alături de Saghel, au ajutat la conceperea denunțului.

„Sub imperiul influențării altor persoane care erau în conflict cu domnul procuror am formulat acea plângere. După ce am transmis plângerea respectivă celor două instituții, verificând minuțios informațiile primite și observând că unele nu se confirmă, am regretat depunerea plângerii.”, a scris Cristinel Toader în declarația de la DNA Ploiești.

În declarația sa, Cristinel Toader subliniază că de alimentarea cu informații s-a ocupat Emanuel Saghel și repetă că a regretat că a semnat acel denunț.
„Cunosc că persoanele sus menționate s-au întânit în mai multe rânduri pentru a face schimb de informații în vederea formulării plângerii respective, la una din aceste întâlniri participând și eu.
Cu Saghel Emanuel ne-am întâlnit și am discutat fondul problemei întrucât avea și el la rândul său un conflict cu ziaristul, și auzind că doresc să fac o plângere respectivului magistrat, a venit și ne-a pus la dispoziție mie și lui Gulianu Florin informații cu privire la procuror și ziarist. Totodată, Saghel Emanuel mi-a precizat că și el împreună cu șeful său, Furtună Constantin, au formulat o astfel de plângere la o instituție ierarhică lor.
Pe fondul acestor informații și sub influența tuturor persoanelor anterior menționate care îmi spuneau că dacă nu-i fac eu plângere procurorului o să mi se întâmple mie ceva rău, am dat curs acestor îndemnuri, și am semnat plângerea respectivă.
Nu cunosc dacă plângerea adresată de mine CSM-ului și Parchetului General a avut vreun efect, în urma faptelor semnalate în plângere, dar ulterior am regretat că am semnat-o.
Plângerea formulată de mine mi-a fost transmisă pe email de către Gulianu Florin.”, a mai spus Cristinel Toader.

Acum, Cristinel Toader a ieșit public la televiziunile naționale și a spus că își susține aspectele scrise în denunțul respectiv, deși în fața procurorilor spunea că regretă și că după ce a verificat și-a dat seama că informațiile furnizate de Emanuel Saghel nu erau adevărate. Când a mințit Cristinel Toader? Când a zis că a fost pus de Saghel să semneze plângerea și că regretă că a făcut acest lucru sau când a ieșit public la TV să spună că își susține acuzațiile?

Nu cumva fostul director al Poliției Locale doar profită de scandalul din jurul DNA Ploiești pentru a-și rezolva propriile dosare penale? Deși, în timp ce Vlad Cosma a adus în sprijinul declarațiilor sale înregistrări video, Cristinel Toader nu a făcut altceva decât să își schimbe declarațiile, ceea ce-i oferă și mai puțină credibilitate.

De precizat este și faptul că Toader a depus plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și împotriva fostului deputat Vlad Cosma și a fostului deputat Sebastian Ghiță, acuzându-i că i-au preluat o afacere din domeniul panotajului prin șantaj și amenințare.

Cristinel Toader povestește în denunț cu lux de amănunte presiunea la care l-a supus deputatul Sebastian Ghiță prin fostul primar arestat Iulian Bădescu, pentru a-și ceda pachetul majoritar de acțiuni din firma de panotaj către mogul.

În prima fază, Iulian Bădescu (care pe atunci era consilierul primarului Andrei Volosevici, anul 2008), i-a sugerat să cedeze 50% din firmă în favoarea lui Sebastian Ghiță, în caz contrar urmând să fie scos de pe piața de publicitate. În 2012, pe când Bădescu devenise primarul Ploieștiului, acesta l-a chemat la o discuție cu Sebastian Ghiță și cu Vlad Cosma unde i s-a transmis o amenințare, să cedeze restul de acțiuni, în caz contrar afacerea având de suferit. Bădescu ar fi intervenit și l-ar fi îndrumat pe Toader „să tacă pentru că va avea el grijă să fie bine”.

“In anul 2012, in campania electorala de la alegerile locale, Ghita Sebastian si-a schimbat comportamentul fata de mine si impreuna cu Vlad Cosma m-au somat sa cedez si restul de actiuni. Precizez ca dupa alegerea primarului Iulian Badescu, in luna iunie 2012 am fost chemat la restaurantul BOCCACIO din Ploieşti, de către Iulian Badescu, unde tandemul Vlad Cosma si Ghita Sebastian m-au somat sa cesionez părţile mele sociale prin interpuşi, in caz contrar acest bussines va avea de suferit. Am fost foarte suparat de noua situaţie creata. Primarul Iulian Badescu mi-a spus sa tac pentru ca rezolva el situaţia.”, a scris Toader în denunț.

“Mai mult, tot din anul 2012 am fost somat sa fiu de acord sa se încheie un contract cu Editura Prahova, prin care urma sa presteze diverse servicii facturate si achitate luna de luna pana in prezent in valoare de 1000 de euro plus TVA fara a fi prestat nici macar un singur serviciu.
Plăţile se efectuau de către administratorii firmei (Chirila Madalina, director, soţia lui Chirila Sorin, apropiat al lui Sebastian Ghita; plata online din contul BCR era realizata de către ea) iar in cateva rânduri am fost personal cu bani la sediul judeţean al PSD (…)”, a mai acuzat Toader în aceeași plângere, spunând astfel că a fost obligat să-i plătească “taxă de protecție” lui Sebastian Ghiță, prin intermediul contractului fictiv de publicitate în valoare de 148.000 euro.

Reamintim că fostul director al Poliției Locale Ploiești Cristinel Toader a fost arestat preventiv într-un dosar instrumentat de DNA serviciul teritorial Ploiești. În urma cercetărilor, procurorii l-au acuzat de patru fapte de șantaj, trei fapte de folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite și de 12 acte materiale de efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

Cât despre membrii grupării Saghel-Rădulescu-Ispas, aceștia aveau legături cu fostul director al Poliției Locale Ploiești de mai demult. Anchetatorii au interceptat discuții telefonice între Cristinel Toader și Constantin Ispas, iar stenogramele sunt anexate la dosarul ofițerilor care a fost trimis în judecată. Într-una dintre discuții, cei doi programează o întâlnire pentru a doua zi, iar în alta Ispas îi cere lui Toader numărul de telefon al unuia dintre viceprimarii Ploieștiului, iar apoi stabilesc să se întâlnească toți trei la restaurantul Miorița din Ploiești.

În urma perchezițiilor informatice, anchetatorii au obținut și discuții Whatsapp și Telegram între Cristinel Toader și Emanuel Saghel. Aceștia discutau frecvent despre ce dorea Saghel să conțină plângerea făcută de Toader împotriva magistratului și a procurorului, cel dintâi oferind informații. În plus, print-urile discuțiilor atestă că Toader nu ținea legătura doar cu Saghel și cu Ispas, ci și cu Adrian Rădulescu. Într-una din discuții, Cristinel Toader îi spune lui Emanuel Saghel că vrea să meargă direct la Adrian Rădulescu la birou, și că nu vrea să mai discute cu chestorul Viorel Dosaru, la acel moment comandant al Poliției Prahova.

În replică, Emanuel Saghel îi promite că a doua zi dimineață intră personal cu el în sediul Poliției și-l duce la Adrian Rădulescu. În continuarea discuției, Cristinel Toader îi spune că a fost chemat la Parchetul General și îl asigură pe Saghel că își va susține plângerea fiind vorba, cel mai probabil, de denunțul semnat de Toader la cerința polițistului.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor