FOTO/ Comoara din centrul Ploieştiului care a oprit timpul. Este unic în ţară

sursa foto Iubesc Prahova

Unicul muzeu din ţară care a oprit timpul

FOTO/ Comoara din centrul Ploieştiului care a oprit timpul. Este unic în ţară.

Deşi pare imposibil, în Ploieşti există un loc unde timpul a fost oprit în loc. Se numeşte Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” şi este unucul muzeu de profil din România. Din anul1997 poartă numele mentorului său spiritual, profesorul Nicolae Simache, care în 1963 a organizat acest loc dedicat timpului.

A fost instalat mai întâi într-o sală din Palatul Culturii, până când, prin achiziții, a căpătat un patrimoniu atât de bogat încât a avut nevoie de un local propriu.

Muzeul funcţionează din 1971 în clădirea monument de arhitectură (1890) care a aparţinut magistratului şi prefectului Luca Elefterescu.

Expoziţia permanentă ilustrează evoluţia instrumentelor de măsurat timpul din secolele XVI-XIX, valenţele artistice, tehnice şi memoriale ale acestora în contextul ambientului antebelilc corelat cu aplicaţiile interactive contemporane.

Vezi şi https://republikanews.ro/breaza-unicul-loc-din-lume-unde-gasesti-iile-si-creasta-de-cocos-topul-lucrurilor-mai-putin-stiute-despre-acest-loc/?fbclid=IwAR1Cpzn8JwKI1nb252ySv0xabuNjrmRxe_xqlto8GkZOaAz5TEzMzRRDUGo

Vezi şi https://republikanews.ro/incepe-festivalul-concurs-national-de-interpretare-a-muzicii-folk-festivalul-castanilor-in-memoriam-gabi-dobre-program-complet/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursă informaţii şi foto Iubesc Prahova

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here