logo
RNTV Live

Fotbal feminin: România, egal cu Portugalia în barajul pentru EURO 2017

2407358_w2
Cristian Anghelescu

Naționala feminină de fotbal a României a terminat la egalitate cu formația Portugaliei, 0-0, aseară, în prima manșă a barajului pentru EURO 2017, pe Estadio do Restelo din Lisabona.

Tricolorele au reușit un rezultat foarte bun și au prima șansă la calificarea la EURO 2017, o premieră pentru fotbalul feminin românesc.

Portugalia a dominat jocul și a avut mai multe ocazii de gol, ratând și un penalty, prin Claudia Neto (9), care a trimis în bară.

Echipa gazdă a ratat o mare oportunitate în minutul 89, când Daria Silva a scăpat singură spre poartă, dar a fost blocată de Andreea Părăluță. România a fost aproape să dea lovitura în prelungiri, dar Patricia Morais a respins în corner șutul Laurei Rus (90+1).

Calificarea la turneul final din Olanda se va decide pe 25 octombrie, la Cluj-Napoca.

România a folosit următoarea echipă:

Andreea Părăluță – Andreea Corduneanu, Lidia Havriștiuc, Maria Ficzay, Olivia Oprea (73 Adina Giurgiu) – Raluca Sârghe (56 Mihaela Ciolacu), Ioana Bortan, Ștefania Vătafu, Andreea Voicu – Alexandra Lunca (66 Laura Rus), Florentina Olar (căpitan). Selecționer: Mirel Albon.

sursa: agerpres

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor