Peste 500 de spectatori au umplut tribunele Hipodromului Ploiești pentru a asista la o reuniune hipică plină de adrenalină, organizată de CSM Ploiești cu sprijinul sponsorului Darius Motors și în colaborare cu Jockey Club Român.

Evenimentul a inclus șapte curse de trap și galop, cu punctele culminante fiind Premiul Cailor de 4 Ani „Sfinții Constantin și Elena” la trap și Premiul „Alexandru Marghiloman 2024” la galop. Armăsarul Kerosin, condus de Adrian Marciu și deținut de Marian Manea, a câștigat cu autoritate Premiul Cailor de 4 Ani, anunțându-se drept un competitor de temut pentru Marele Premiu Regal al României din 7 iulie. Pe locurile doi și trei s-au clasat Elinor Lady (driver Marian Costache, proprietar Ion Cîmpeanu) și Kzarevitch (driver Ion Costeanu, proprietar George Stanciu).

Premierea câștigătorilor a fost oficiată de Cristina Stoica, reprezentanta Retro Cars România și organizatoare a evenimentului „De la cal la cai putere”, programat pentru 21-23 iunie la Complexul Hipodrom.

Într-o altă cursă memorabilă, Premiul „Alexandru Marghiloman 2024” la galop, armăsarul Harswell, montat de jocheul Asen Hristov și deținut de Georgiana Mazilu, a învins-o pe iapa Chantarella (jocheu Nurhay Zyulkyuf, proprietar Aurel Mazilu) pe ultimii metri. Festivitatea de premiere a fost condusă de Irina Vlăducă-Marghiloman, strănepoata lui Alexandru Marghiloman, alături de George Vlăducă-Marghiloman, vicepreședintele Jockey Club Român Tudor Roșca, și George Mierliță, directorul Romsilva.

Premiul „Hipodromul Brăila” a fost câștigat de armăsarul Ultra Pont, cu jocheul Nurhay Zyulkyuf. Celelalte curse de trap ale zilei au avut următorii câștigători: Luna (driver Ion Costeanu, proprietar Maia Stanciu) – Premiul „Gabarit”, Klipper (driver Adrian Marciu, proprietar Alexandra Șerban) – Premiul „Gând), Wicked From Heaven (driver Valentin Năstase, proprietar Mihai Terecoasă) și Danubia Lux (driver Marian Costache, proprietar Ionuț Velicu) – Premiul „Darius Motors”.

Pentru cei mici, zona tribunei a fost transformată într-un „fun corner” plin de activități, supravegheat de angajații Complexului Hipodrom.

Următoarea întâlnire hipică este programată pentru duminică, 16 iunie, când vor avea loc Premiul Juvenil și Premiul de Încercare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *