logo
RNTV Live

FOSTELE TARABE DE CĂRȚI VOR FI DEMOLATE

Barbuceanu Nicoleta

Fostele tarabe de cărți din zona centrală a Ploieștiului vor fi demolate până la sfârșitul lunii. Cel puțin asta intenționează municipalitatea. În locul lor, vom avea terase. Acest lucru se va întâmpla doar dacă reprezentanții primăriei vor găsi o soluție pentru rezolvarea unei probleme tehnice apărute în zonă.

De câțiva ani vânzătorii de cărți din centrul Ploieștiului au fost alungați din foișoarele de lemn. Muncipalitatea a motivat la vremea respectivă că dorește o reconfigurare a zone și o modernizare a acesteia. Între timp, nu s-a întâmplat nimic. Mai mult de atât, tarabele au ajuns într-o stare deplorabilă, devenind un pericol public.

Chiar dacă în zonă sunt probleme de ordin tehnic, municipalitatea nu a renunțat încă la ideea amenajarii unor terase în locul vechilor tarabe.

Dacă nu se va găsi o rezolvare, zona va deveni una pietonală, de promenadă. Părerile ploieștenilor sunt împărțite. Cu toții însă consideră că foișoarele din lemn putrezite trebuie să dispară. Consiliul Local Ploiești a aprobat încă din luna ianuarie un proiect de desființare a fostelor tarbe de cărți din zona Parcului Nichita Stănescu.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor