logo
RNTV Live

Fonduri pentru dezvoltarea inteligenței digitale/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Fonduri pentru dezvoltarea inteligenței digitale

Asociaţia GO-AHEAD a obţinut fonduri europene, printr-un parteneriat alături de Consiliul Judeţean, pentru instruire în domeniul inteligenţei digitale şi elaborarea unei hărţi a serviciilor disponibile online la nivelul instituţiilor publice din Prahova. Proiectul european trebuie implementat până în vara lui 2023. Valoarea totală a acestuia este de aproape 420.000 de lei.

Asociaţia GO-AHEAD a lansat proiectul “Dezvoltarea Inteligenţei Digitale pentru o Cetăţenie activă”, finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă. Proiectul urmăreşte creşterea capacităţii asociaţiei şi a altor ONG-uri active civic de a se implica în formularea şi promovarea dezvoltării locale, prin participarea la programe de instruire pe tematici actuale şi implementarea de proceduri, mecanisme, programe şi campanii de conştientizare în domeniul cetăţeniei active.

Administratorul public al judeţului, Anna Maria Vasile, a declarat că speră ca acest proiect, unic până acum în regiunea Sud Muntenia, să impulsioneze cât mai multe primării din Prahova să dezvolte gama serviciilor puse la dispoziţie online cetăţenilor.

În esenţă, proiectul presupune identificarea unor ONG-uri care se implică în zona de cetăţenie activă şi încheierea unor parteneriate, instruirea a 30 de reprezentanţi ai asociaţiilor, 10 ai Consiliului Judeţean şi 70 de cetăţeni ai judeţului, fie ei profesori sau funcţionari publici din instituţii care au interacţiune cu publicul, şi realizarea unei evaluări a strategiilor la nivelul judeţului şi a instrumentelor digitale disponibile în Prahova.

 În urma acestei analize, urmează să fie realizată o hartă a facilităţilor online disponibile la nivelul primăriilor şi instituţiilor deconcentrate din Prahova, fie că vorbim de AJOFM, DGASPC, Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială sau Casa de Pensii.

Portalul va fi gestionat şi actualizat de Consiliul Judeţean Prahova, care este partener în proiectul european, fără să aibă o contribuţie financiară.

Proiectul european trebuie implementat până în vara lui 2023. Valoarea totală a acestuia este de aproape 420.000 de lei. Aproximativ 350.000 de lei sunt asiguraţi prin finanţare nerambursabilă din Fondul Social European. 61.700 sunt asigurați de la bugetul naţional. Restul reprezintă contribuţia asociaţiei beneficiare.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor