Fonduri europene pentru un cartier din Ploieşti. Începe modernizarea

Fonduri europene pentru cartierul Pictor Rosenthal

Municipalitatea ploieşteană a câştigat finanţarea prin Programul Operațional Regional 2014-2020, AXA PRIORITARA 4 –  DEZVOLTAREA URBANĂ DURABILĂ, PRIORITATEA DE INVESTITII 4.3- OFERIREA DE SPRIJIN PENTRU REGENERARE FIZICĂ, ECONOMICĂ ȘI SOCIALĂ A COMUNITĂȚILOR DEFAVORIZATE DIN REGIUNILE URBANE ȘI RURALE.

Principalul scop al acestui proiect îl reprezintă îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunității din cartierul Pictor Rosenthal, municipiul Ploiești, într-o perioadă de 28 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

cel mai verde complex reziential

Unul dintre obiectivele acestui proiect este legat de dezvoltarea comunitară si regenerarea fizică și economică a cartierului marginalizat Pictor Rosenthal, care va consta  în  reabilitarea și modernizarea a străzilor din acest cartier.

Astfel se vor executa lucrări de:

  • dotare si echipare: reabilitare / modernizare străzi – prin asfaltare platforme carosabile, amenajarea trotuarelor, crearea de locuri de parcare publice si pentru riverani, amenajare piste de biciclete, marcare și semnalizare; amenajare spații verzi aferente străzilor Mircea cel Bătrân, Pictor Rosenthal și construire sistem de irigații aferent spațiilor verzi;
  • modernizare/amplasare stații de transport – stații moderne, dotate cu bancă, panou afișaj orar mijloc de transport, cu conformare antivandalism, cos de gunoi, etc.;
  • construire (extindere) rețea alimentare cu apă și branșamente aferente; construire (extindere) sistem canalizare;
  • reabilitare / modernizare sistem iluminat public;

           Amplasamentul va cuprinde de asemenea alei, spații verzi și o toaletă publică, racordabilă, precum și mobilier urban specific. Suprafața totală a spațiilor urbane asupra cărora se intervine în cadrul cartierului Pictor Rosenthal însumează 49.094 mp.

Străzile  pe care se va derula  reabilitarea, modernizarea sau construirea (extinderea) elementelor de infrastructură  rutieră și a rețelelor de utilități urbane (alimentare cu apa, canalizare, iluminat stradal, canalizatie curenți slabi) sunt:

  • strada Puțul cu Apa Rece, strada Voila, strada Ulmului, strada Steluțelor, strada Freamătului, strada Boian Tronson II, strada Mircea cel Bătrân Tronson II, strada Malinului,  strada Ruginoasa, strada Albișor Tronson II, strada Calabreaza, strada Stupilor, strada Inului, strada Țesătorilor, strada Spicului, strada Mugurilor, strada Toporași, strada Chilia, strada Pictor Rosenthal Tronson 1, strada Pictor Rosenthal Tronson 2, Intrarea Pârâului, Aleea Berceni, Intrarea Moara Nouă, Aleea Românești, Intrarea Cătunu.

De asemenea, se va realiza îmbunătățirea factorilor de mediu și a condițiilor de viață în mediul urban prin amenajarea unui loc de joacă pentru copii, pentru amplasamentul Aleea Berceni, nr. 2A, contribuind astfel si la înfrumusețarea aspectului urbanistic al cartierului Pictor Rosenthal. Locul de joacă se va întinde pe o suprafață de 613 m și va fi destinat copiilor cu vârsta între 3-14 ani, inclusiv copiilor cu dizabilități.

Reamintim că în cadrul Strategiei de dezvoltare a municipiului Ploiești 2007-2025 a fost identificată necesitatea creșterii calității vieții locale a cartierului Pictor Rosenthal prin reabilitarea infrastructurii urbane de bază, în domeniul asigurării cu apă potabilă, canalizare, drumuri, educație la nivel preșcolar și școlar, etc. Proiectul “REGENERARE URBANĂ ÎN ZONA MARGINALIZATĂ A MUNICIPIULUI  PLOIEȘTI – CARTIER PICTOR ROSENTHAL” are astfel un impact direct asupra beneficiarilor finali ai investiției, respectiv ploieștenii care locuiesc în cartierul Pictor Rosenthal.

Valoarea totală a proiectului “REGENERARE URBANĂ ÎN ZONA MARGINALIZATĂ A MUNICIPIULUI  PLOIEȘTI – CARTIER PICTOR ROSENTHAL” este de 22.685.458,00  lei.

tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here