logo
RNTV Live

Fenomenele meteorologice periculoase au creat probleme în Prahova

electricitate 1
Mihai Constantinescu

 Fenomenele meteorologice periculoase au creat probleme în Prahova

În ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase.

Precipitațiile abundente din cursul zilei de marți au cauzat probleme în județ, militarii acționând pentru evacuarea apei de pe carosabil, în zona Cumpătu din localitatea Sinaia, circulația fiind blocată pe parcursul desfășurării intervenției.

Probleme au fost în satul Ciupelnița din localitatea Dumbrava unde doi copaci prezentau pericol de cădere pe carosabil. Militarii au acționat cu drujbe pentru degajarea acestora.

Un echipaj de pompieri a acționat și în localitatea Păulești. Un copac a căzut pe firele electrice, blocând o parte din carosabil iar un altul pe carosabil.

Vântul puternic a doborât un alt copac pe strada Crângași din municipiul Ploiești, blocând trotoarul.

Pompierii au acționat cu drujbe și pe strada Mihai Bravu din municipiu unde un copac a căzut pe carosabil. În localitatea Sinaia un copac era suspendat pe conductorii rețelei de alimentare cu energie electrică, fiind avariată rețeaua stradală de alimentare.

Un echipaj de pompieri a acționat în localitatea Lipănești pentru evacuarea apei care a inundat sediul unei clădiri de birouri, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Și în localitatea Băicoi au fost probleme din cauza precipitațiilor, un garaj fiind inundat.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice sunt înregistrate deranjamente colective si individuale în alimentarea cu energie electrică, respectiv 8432 de consumatori din localitățile Iordăcheanu, Sângeru, Izvoarele, Mizil și Filipești. 12 echipe de la Electrica se află în teren pentru remedierea situației.

La acest moment, nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice. Pompierii militari rămân la datorie pentru monitorizarea situației și aplicarea măsurilor imediate în caz de nevoie.

Reamintim populației că pe timpul manifestării fenomenelor periculoase să rămână în locuințe sau în alte spații închise care le pot asigura protecția. De asemenea, recomandăm parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/videoprahova-locul-din-care-padurea-prinde-viata/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiestenii-vor-putea-calatori-in-troleibuze-noi-cand-intra-pe-trasee/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

comunicat de presă ISU Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor