logo
RNTV Live

SURSE: Guvernul taie voucherele de vacanță şi sporurile. Vezi ce alte economii mai sunt în plan

bani
Mihai Constantinescu

Guvernul taie vouchere de vacanță şi sporurile anul acesta. Cel puţin aceasta este intenţia guvernanţilor care se găndesc inclusiv să reducă subvenția pentru transportul studenţilor,potrivit unor surse.

Economia la buget ar fi de 1,8 -2 miliarde de lei, potrivit acelorași surse.

Premierul le-a explicat liberalilor că în acest an se vor folosi voucherele de vacanță necheltuite în 2019 și 2020, altele noi umând a fi date anul viitor.

În privința transportului pentru studenți, aceștia ar urma să nu mai aibă gratuitate, ci să se revină la sistemul din 2016, când era doar un anumit număr de călătorii suportat de stat.

De asemenea, sporurile pentru prefecturi ar urma să fie eliminate (este vorba de sporul de 30% din salariul de bază acordat pentru lupta împotriva pandemiei), indemnizația de hrană pentru bugetari se va reduce, iar sporurile vor fi plafonate.

În privința pensiilor, acestea se vor indexa de anul viitor cu inflația și cu până la 50% din creșterea reală a salariului mediu, le-a mai spus premierul liberalilor, potrivit surselor HotNews.ro.
De asemenea, alocațiile copiilor vor rămâne neschimbate anul acesta.

Citeşte continuarea AICI

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/itm-cu-ochii-pe-angajatori/?

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cel-mai-mare-centru-de…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/controela-prahova-cununie-oprita/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/revenire-la-cursuir-scenarii/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor