logo
RNTV Live

Fani ai Petrolului, alegeți-vă opțiunile!

cristian anghelescu
Cristian Anghelescu

Ultima perioadă a vieții echipei condusă de Dan Capră a fost definitorie pentru nașterea actualului proiect. “Petrolul nu moare”, sloganul care a mișcat întreaga suflare a fotbalului prahovean care simte în galben și albastru, s-a dovedit mobilizator și coerent în tentativa de a se încerca clădirea unei structuri noi, curată, nealiniată politic. A fost mesajul primordial al tribunei, strigătul de revoltă după mizeria întâmplată în ultimii ani.

Cu toții ne amintim despre reacțiile adverse ale peluzei din timpul meciurilor de Liga Națională: injurii la adresa forurilor decidente ale fotbalului, maghiarimii, conducerii clubului. Petarde, fumigene și torțe aprinse și aruncate în teren, mesaje jignitoare și xenofobe arborate pe varii bannere, conflicte violente și represalii la adresa forțelor de ordine și ale Jandarmeriei. Totul pentru a crea haos și dezordine, acțiuni care erau penalizate bilunar, din ce în ce mai drastic, și care – în opinia lor – l-ar fi sărăcit pe patronul echipei! Ulterior, așa zisa sărăcire s-a transformat, sine die, în dezastru, iar acel Petrolul a dispărut în neant…

Noul proiect a debutat de la fotbalul mic, chiar din eșalonul patru. De la prezentarea echipei și până la meciul cu brebenii, de sâmbătă, explozia de andrenalină a suporterilor “petroliști” nu s-a mai oprit: fumigene în toate culorile și cantitățile posibile, torțe, petarde, bannere… Este drept, nimic nu a mai ajuns în teren dar simpla lor prezență a alertat dispozitivele de ordine ale jandarmeriei, un simplu meci de Liga A Prahova transformându-se – odată cu prezența fanilor ploieșteni – în scena perfectă a unor scenete pe care le știam aplicabile în fotbalul mare!

Am fost martor la un astfel de eveniment, sancțiunile aplicate clubului începând să curgă de la etapă la etapă. După un “avertisment” primit după primele trei etape, a urmat și prima amendă, procesul verbal fiind înmânat conducerii: 5000 de lei și perspectiva dublării acesteia la proximul derapaj! Știu, o să spuneți că nu ar fi foarte mult dar, la acest moment, când orice lețcaie contează, 5000 de lei înseamnă destul… iar 10000, imens!

Rămâne ca fanii, destui dintre ei donatori onorifici sau plătitori de abonamente, nu puțini regăsindu-se în varii acțiuni de strângere de fonduri pentru binele echipei, să se și hotărască vizavi de fondurile care cu greu se strâng și, iată, repede se irosesc!

Știu, sunt de acord, un spectacol fotbalistic capătă valențe superioare atunci când este condimentat la modul mai sus descris. Dar, potrivit legilor în vigoare – bune, strâmbe, astea sunt! – orice astfel de show este perfect amendabil! Cu sume din ce în ce mai mari!

Iar dacă balanța dragostei pentru Petrolul înclină către respectarea legii, atunci ar cam fi cazul ca ea să fie respectată! Și pentru că așa este normal dar și pentru că doar așa se poate ajuta echipa!

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor