Familiile afectate de inundaţiile din ultima perioadă vor primi ajutoare în bani de la Guvern

Familiile afectate de inundaţiile din ultima perioadă vor primi ajutoare în bani de la Guvern

Cinci milioane de lei . Aceasta este suma maximă pe care familiile afectate de inundaţiile din ultima perioadă o va primi din partea Guvernului din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Sumele vor fi acordate astfel:

cel mai verde complex reziential

+ câte 3.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție de peste 90%;

– câte 2.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție cuprinsă între 50% și 90% inclusiv ;

– câte 1.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție de până la 50% exclusiv.

– în cazul în care, în urma inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor meteorologice deosebite se înregistrează pierderi de vieți omenești, familia persoanei/persoanelor decedate beneficiază suplimentar de suma de 5.000 lei.

Ajutoarele de urgență nominale se aprobă prin notă a ministrului Muncii și Justiției Sociale, pe baza borderourilor agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, borderourile fiind avizate de primarii localităților afectate și de prefecți.

sursa capital.ro

hidro
tymbark

1 COMENTARIU

  1. Cine a construit locuinta sau adapostul de animale fara autorizatie sau le-a construit in zone de risc sa nu primeasca nici un leu de la bugetele publice .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here