logo
RNTV Live

FACTURI MAI MICI, DAR FRIG ÎN APARTAMENTE. DE CE AU PRIMIT PLOIEŞTENII LA ÎNTREŢINERE/VIDEO

Georgescu Cristi

Ploiestenii racordati la reteaua de termoficare din oras platesc luna aceasta facturi mai mici. Cu aproape 40 de lei mai putin fata de aceeasi luna a anului trecut. Chiar si asa locatarii blocurilor nu vad un motiv de bucurie. Asta pentru ca au fost zile in care au inghetat de frig in case. Si temperaturile scazute de la inceput de luna au generat costurile reduse la intretinere. Conducerea Termo Ploiesti explica faptul ca si lipsa banilor pentru gaze a reprezentat o consecinta a sumelor mici rezultate in urma calculelor.

Comparatia facturilor la termie a fost facuta in lunile ianuarie 2022 si 2023. La calcule s-a tinut seama si de finele lunii decembrie a anilor anteriori. Asa se face ca intre cele doua perioade diferenta pe fiecare factura in parte este cu pana la 40 lei, mai putin fata se anul precedent.

O factura pentru agentul termic la un bloc din Ploiesti, de pilda, unde nu exista repartitoare, a fost in ianuarie anul acesta aproape 3117 lei, adica cu putin peste 1900 de lei mai mica fata de aceeasi luna a anului trecut.

Au fost si situatii in care, pe timpul zilei, in anumite intervale de timp, operatorul a sistat furnizarea agentului termic, atat datorita temperaturilor ridicate, cat si din cauza mai multor avarii inregistrate la cazanul cu apa fierbinte.

Conducerea Termo Ploiesti spune ca odata cu punerea in functiune a cazanului cu apa fierbinte 5 si a turbinei aferente, din cadrul CET Brazi, in apartamente va fi mult mai cald. 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor