logo
RNTV Live

VENITURILE DIN MEDITAȚII TREBUIE DECLARATE

Barbuceanu Nicoleta

Profesorii care fac meditații sunt obligați să declare veniturile obținute în acest mod la ANAF. Deși pregătirea suplimentară a elevilor este o practică, mai ales la materiile pentru examenele naționale,  la nivelul județului Prahova, doar 309 contribuabili se află în evidențele Administrației finanțelor publice ca persoane care fac meditații contra-cost.

Conform legislației în vigoare,  persoanele fizice, care intenționează să realizeze sau realizează deja în mod individual venituri din prestarea de servicii reprezentând meditații, au obligația de a se înregistra la Oficiul Național al Registrului Comerțului și de a solicita autorizarea funcționării. Puțini profesori prahoveni au făcut acest lucru.

Potrivit  datelor furnizate de ANAF, aproximativ 300 de profesori din Prahova au declarat că obțin venituri din meditații. Cea mai mare suma declarată de către cadru didactic din pregătirile suplimentare cu elevii se ridică la aproximativ 100.000 de lei. Pentru  rezultate cât mai bune, mai ales la examenele naționale, mulți părinți aleg să-și dea copiii la meditații particulare. 

Profesorii care fac meditații dar nu depun la timp declarațiile de venit și declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale pot fi sancționați cu amenzi de la 50 la 500 de lei.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor