logo
RNTV Live

Explozie la Petrobrazi!ISU Prahova desfăşoară un exerciţiu de antrenament

isu gaze
Mihai Constantinescu

Explozie la Petrobrazi!ISU Prahova desfăşoară un exerciţiu de antrenament! Se întâmplă astăzi, în jurul orei 10.00 Rafinaria Petrobrazi.

Potrivit scenariului antrenamentului, la instalația de cracare catalitica se produce o explozie afectând si o altă instalație din apropiere. Din cauza exploziei mai multe persoane care lucrau la înălțime sunt rănite și necesită ajutor medical. Explozia este urmată de un incendiu, cu posibilități de propagare la alte instalații si  cu victime multiple.

In urma evenimentelor de amploare, 10 persoane sunt rănite, prezentând politraumatisme si arsuri severe.

Planului Rosu


Având în vedere dimensiunea evenimentului se va proceda la punerea în aplicare a Planului Rosu de Intervenție la nivelul județului Prahova. La fața locului vor fi mobilizate 19 autospeciale (stingere, autoscara, descarcerare, victime multiple, microbuz, prima intervenție si comanda) si 4 ambulanțe SMURD, inclusiv terapia intensivă mobilă.
Pentru gestionarea operativă a situației din teren vom face front comun cu echipaje de la IPJ, IJJ, SAJ, UPU-SMURD si nu in ultimul rand cu SPSU al obiectivului.

Pentru a fi pregătiți să acționeze în orice situații de urgență, pompierii militari prahoveni desfășoară periodic exerciții tactice.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/fara-gaze-maine/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prahova-nu-are-locuri-la-ati/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor