logo
RNTV Live

Expertiza tehnică pentru modernizarea sistemului de colectare și epurare a apelor uzate, finalizată/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Expertiza tehnică pentru modernizarea sistemului de colectare și epurare a apelor uzate, finalizată.

Expertiza tehnică a lucrărilor privind modernizarea sistemului de colectare și epurare a apelor uzate  a fost finalizată . Cu toate acestea, autoritățile mai au de așteptat. Este vorba despre maxim 15 zile pentru a afla cu exactitate care sunt costurile pentru ca acest obiectiv de investiții de o importanță majoră să fie finalizat.

Expertiza tehnică pentru modernizarea sistemului de colectare și epurare a apelor uzate, finalizată

Mult așteptata expertizarea tehnică a noii stații  a fost finalizată. Cu toate acestea, societatea care s-a ocupat de expertiză a mai cerut un termen de maxim 15 zile. Este necesar pentru a întocmi documentația pentru a prezenta cu exactitate care sunt costurile pe care municipalitate ar trebui să le suporte pentru ca acest obiectiv important de investiții să poată fi funcțional

Potrivit directorului RASP Ploiești, Zoia Staicu, nu este exclus ca societatea care s-a ocupat de expertizarea stației de epurare să prezinte municipalității, săptămâna viitoare,  care sunt costurile pentru ca lucrarea să fie finalizată.

Stația care ar fi trebuit să preia apele uzate din Ploiești încă din anul 2015 se află chiar în apropierea stației de epurare vechi. Nu mai are capacitatea de a prelua apele reziduale provenite dintr-un oraș în care rețeaua de canalizare s-a extins sistematic de la mijlocul secolului trecut încoace. Teoretic, acum, acest obiectiv de investiții ar trebui pus în funcțiune până în anul 2023. În caz contrar, Primăria Ploiești ar intra în procedura de infrigement. Acest lucru ar duce la amenzi uriașe.

Acum rămâne de văzut dacă după acea dată executivul va găsi fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor la timp.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor