logo
RNTV Live

Expert antidrog: „Nu mi se pare ok ca într-un județ să fie 2-3 ofițeri în combatere!”

7C78CC1B-5882-454B-ABB1-F5CF3F1C0360-3
Ștefan Petre

În ultima vreme, iau amploare discuțiile referitoare la consumul și traficul de droguri în rândul tinerilor. Un caz intens mediatizat este cel din școlile din București, de exemplu (vezi aici detalii).

Expertul antidrog Cătălin Țone a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN cum ajung drogurile la elevi și ce înseamnă o anchetă ca operațiunea “Meduza”, acolo unde copii unor demnitari publici au devenit dealeri.

„În liceele de top din Capitală, minorii sunt vulnerabili, nu au discernământ, sunt influențabili și pot pătrunde cu ușurință în anturajele lor. Li se oferă prima doză gratuit, după care, ușor-ușor ei devin dependenți, devin clienți fideli.

Cei cu posibilități materiale, am văzut exemple în ultimele luni. Sunt acei copii care au tot ceea ce au nevoie, mai mult decât atât, li se oferă lucruri pe care nu le câștigă.

Sunt neglijați din punct de vedere al atașamentului, al afectivității și ei clar se duc către zona de viciu. Își găsesc modele în exterior și este un pas până la trafic.

Canabisul este cel mai consumat drog în special în segmentul 14-18 ani. Acest drog vine în cantitate importantă din Maroc, dar sunt și culturi în Spania.

Se transportă pe cale rutieră sau prin coletărie și se distribuie în special în Capitală.

Grupurile acestea sunt mânate de câștiguri foarte mari.

Tranzacțiile în școală nu sunt foarte des întâlnite, se tem se de profesori și de ce o să riște când pot ieși în exterior.

Nu mi se pare ok ca într-un județ sa fie 2-3 ofițeri în combatere”, a declarat Cătălin Țone, expert antidrog, pentru Antena 3 CNN.

„Ce ne vedem? Pablo Escobar? Se fumează droguri. Toată lumea fumează. Suntem niște puștani până la urmă”, este declarația unui adolescent de 16 ani, săltat de DIICOT.

Citește aici care sunt semnele că un tânăr consumă droguri, conform lui Cătălin Țone.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor