logo
RNTV Live

EXCLUSIV/Un celebru institut de cercetări din Ploiești, vândut pe OLX. Un chilipir la doar 900.000 de euro

icerp 8
Oana Stoica

Un institut la preț de vilă.

Un anunț extrem de interesant a fost postat în această dimineață pe site-ul de vânzări OLX.

Mai exact, pe OLX se vinde un institut de cercetări celebru în Ploiești, dar și în Prahova.

Și suma este una interesantă!

Respectiv puțin peste 900.000 de euro pentru o suprafață importantă din nordul municipiului.

Vorbim despre 23.000 de metri pătrați, cu deschidere din două străzi, dar și mai multe clădiri, hale și anexe.

Vânzarea se referă la ICERP, înființat în 1955 ca și Institut de Cercetări pentru Rafinăriile Românești. Institutul a fost celebru în toată România.

La ICERP au fost elaborate tehnologiile de fabricație pentru întreaga gamă de lubrifianți care s-au produs în rafinăriile Petrotel, Astra Română, Steaua Română și Vega.

După revoluție, institutul a început să intre în declin, sfârșind prin a se transforma în fabricant de aditivi, unsori și uleiuri industriale.

În cele din urmă a intrat în insolvență.

Acum, ce a rămas pe fosta platformă industrială, se vinde la licitația care va avea loc pe 13 decembrie.

Iată anunțul postat pe OLX:

”Teren in suprafata totala de 23143 mp si constructiile aferente cu o suprafata totala construita la sol de cca 6795 mp si suprafata desfasurata de cca. 7125 mp.

Accesul se poate efectua atat din bulevardul Republicii nr.291A (pe langa Cablul Romanesc), cat si din strada Poligonului (vis-a-vis de intrarea XENIA).

Pretul de pornire al licitatiei este de 902.600 euro (in ceea ce priveste TVA – taxa pe valoare adaugata, se vor aplica dispozitiile codului fiscal in vigoare la data tinerii licitatiei).

Licitatia se va organiza la sediul societatii din Ploiesti, bulevardul Republicii 291A, in data de 13.12.2017 ora 13:00.

Cererea de participare la licitatie se depune in original la sediul societatii, insotita de toate documentele prevazute in caietul de sarcini si regulamentul de vanzare, pana la data de 11.12.2017, ora 13.00.

Pretul caietului de sarcini si a regulamentului de vanzare in cuantum de 100 lei plus TVA.”

GALERIE FOTO:

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor