logo
RNTV Live

EXCLUSIV/ Fostul primar al orașului Băicoi i-a prins în flagrant pe cei care jefuiau Băile Țintea. Vezi ce s-a întâmplat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
rnews

Scandal în toată regula ieri după-amiază în orașul Băicoi, la celebrele Băi de la Valea Stelii. După șase ani de procese între Primăria Băicoi și SC Emiflor Serv SRL, concesionarul Băilor, anul trecut instanța a decis să rezilieze contractul dintre cele două pentru ca Băile Țintea să revină în proprietatea autorităților locale.

Fostul primar, Ciprian Stătescu chiar a făcut demersuri pentru ca orașul Băicoi să obțină statutul de stațiune balneo-climaterică. Și asta datorită lacurilor cu ape clorosodice pe care le au Băile Valea Stelii, lacuri iodurate și pline cu nămol sapropelic. Un nămol cu proprietăți terapeutice unice în Europa.

Ieri însă, tocmai când autoritățile se pregăteau să deschidă sezonul turistic la Băi, reprezentantul fostului consesionar, a intrat fără drept pe proprietatea primăriei și a furat mai multe bunuri.

Întreaga acțiune a fost însă surprinsă chiar de fostul primar Stătescu, care a fost alertat de câțiva localnici. Acesta a sunat la 112, așa că reprezentantul firmei Emiflor (aflată acum în insolvență), un anumit domn Zasavischi, a fost săltat de polițiști chiar în timp ce scotea pe poarta bazei de tratament mai multe obiecte. Omul pretindea că acestea au fost plătite de firma sa și că are dreptul să le recupereze.

Polițiștii au fost însă de altă părere. Așa că au întocmit un dosar penal pentru furt și au deschis o anchetă.

Băile Țintea din Băicoi, au fost concesionate în 1997 de firma SC Emiflor Serv SRL, pe o durată de 49 de ani. Primăria a descoperit că firma aparținând familiei Zasavischi nu respectă termenii contractuali şi nu a făcut investiţii în baza de tratament.  De aici și litigiul!

Chiar și în ciuda deficiențelor și a dotărilor lipsă, la Băile Țintea veneau anual zeci de mii de turiști. Și asta pentru că nămolul de aici are calități unice în Europa.

Acesta este recomandat în tratarea afecţiunilor reumatice, cardiovasculare, ginecologice sau ale sistemului nervos central. Proprietăţile unice ale nămolului din Băicoi erau cunoscute încă din perioada interbelică.

 

Conform estimărilor, refacerea completă a Băilor Valea Stelii ar trebui să dureze câţiva ani și ar costa în jur de două milioane de euro.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor