Muzeul Olteniei Craiova participă la a XV-a ediție a Zilelor Europene ale Arheologiei (ZEA), în perioada 14-16 iunie

Vineri, în cadrul Zilelor Europene ale Arheologiei, Secția de Istorie Arheologie a Muzeului Olteniei Craiova va oferi acces gratuit tuturor vizitatorilor. Aceștia vor putea admira artefacte descoperite în urma cercetărilor arheologice din zona Olteniei, precum fosile, ceramică pictată din neoliticul românesc, diverse obiecte de epocă romană și din evul mediu.

Muzeul Olteniei Craiova este un centru activ și reprezentativ la nivel național în sectorul cercetărilor arheologice desfășurate în Oltenia, având personalități marcante ale arheologiei oltene, precum C.S. Nicolăescu-Plopșor și C.M. Tătulea.

În România, Institutul Național al Patrimoniului (INP) coordonează la nivel național Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA), susținând misiunea acestora de a populariza principiile și rezultatele arheologiei în rândul publicului larg.

Detalii privind evenimentele organizate de INP, în parteneriat național, în perioada 14-16 iunie 2024, sub egida ZEA, pot fi consultate pe pagina de socializare a Institutului Național al Patrimoniului și la acest link.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *