FOTO: Eroii României Mari au fost comemorați la Tabla BuțiiSute de oameni s-au adunat pe platoul unde, în 1916, soldații Armatei Române au luptat cu eroism.

Eroii României Mari au fost comemorați la Tabla Buții

Duminică, 6 august, ca în fiecare an, prahovenii i-au comemorat pe Eroii României Mari care au căzut la Tabla Buții.

Sute de oameni s-au adunat pe platoul unde, în 1916, soldații Armatei Române au luptat cu eroism.

“Am încredere că sacrificiul eroilor români nu a fost în zadar. Și că noi, toţi românii, vom purta în gând, mai mult că niciodată, idealul unităţii naţionale! Într-un moment ca cel de azi regăsim tot ce este mai bun şi mai demn în inimile noastre.

Fie ca, măcar o dată pe an, să-i înviem în memoria noastră, amintindu-ne cum au răspuns la chemarea țării și cu câtă vitejie și-au îndeplinit sfânta datorie – până la sacrificiul suprem. 

Anul trecut, colega mea, doamna vicepreședinte Ludmila Sfîrloagă, a promis pe aceste plaiuri, în numele Consiliului Județean Prahova, că vom face tot posibilul să alocăm fonduri pentru întreținerea drumului de acces Slon -Tabla Buții , pentru repararea platoului și a tribunei și pentru împrejmuirea Cimitirului “Tabla Butii”-Cerasu. 

Și ne-am ținut de cuvânt, după cum s-a putut observa.

Suntem foarte bucuroși că am putut face toate acestea, cu atât mai mult cu cât la anul vom aniversara 100 de ani de la Marea Unire. 

CITEȘTE și Crucea de pe Caraiman va fi transformată radical! Anunțul senatorului Savin

Am încredere că sacrificiul eroilor români nu a fost în zadar și că noi, toți românii, vom purta în gând, mai mult că niciodată, idealul unității naționale!”, a spus președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

La manifestările de la Tabla Buţii au mai participat Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedintele CJ Prahova, prefectul Mădălina Lupea, senatorii Robert Cazanciuc (preşedintele Comisiei Centenar) şi Radu Oprea, deputaţii Rodica Paraschiv, Laura Moagher şi Andrei Nicolae, consilieri județeni și primari, reprezentanţi ai Academiei Forţelor Aeriene de la Braşov.

Ceremonia de duminică a inclus o slujbă religioasă, onorul militar, defilare militară, depuneri de coroane, dar și un program artistic.

Tabla Buții a fost punct de traversare a Carpaților încă din Antichitate. A devenit ulterior punct de frontieră între Ţara Românească şi Transilvania.

În Primul Război Mondial a avut o valoare strategică mare, iar soldații români au reușit să oprească, pentru moment, înaintarea armatei germane.

Sursa foto: Facebook

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *