logo
RNTV Live

Cinci oameni răpuși de caniculă! Toți au ignorat avertismentul autorităților

Cinci oameni răpuști de caniculă! Toți au ignorat avertismentul autorităților
Ciprian Radu

Cinci oameni răpuști de caniculă

Cinci persoane au decedat din cauza valului de căldură care a lovit România. Toți sunt din județele Galați și Iași și au ignorat avertismentul autorităților. Un al șaselea caz ar putea fi confirmat.

 La Iași, un tânăr de 28 de ani, fără adăpost, a fost găsit într-o gară. Prezenta hipertermie, avea deja o temperatură a corpului de 40 de grade. Medicii au încercat în zadar să îl resusciteze.

Un alt bărbat de 67 de ani, dintr-un sat din Iaşi, a murit aseară după ce vineri a fost adus la spital în comă. Muncise toată ziua pe câmp, în arşiţă. Temperatura corporală, când l-au preluat medicii, era de 42 de grade Celsius.

CITEȘTE și Arșița ne face zile fripte! Cât mai durează canicula

Tot în Iași, vineri, a fost declarat decesul unui bărbat de 45 de ani. A fost găsit la marginea unui drum, fără suflare.

Pe câmp și-a găsit sfârșitul, sâmbătă, şi un bărbat de 50 de ani din Galaţi. Era cu oile la păscut.

La Galați s-a înregistrat, de altfel, primul caz de deces din cauza caniculei. Joi, un bărbat de 60 de ani, cu afecţiuni cardiace, s-a prăbuşit când a ieşit din scara blocului.

Ultimul caz a fost înregistrat azi, însă cauza decesului nu a fost încă stabilită. Un bărbat de 50 de ani, găsit mort pe un câmp din apropierea localităţii Cavadineşti, fără urme de violenţă, ar putea fi al șaselea om ucis de caniculă în câteva zile. 

Autoritățile vă sfătuiesc să nu ieșiți din case pentru perioade lungi de timp. Mai ales dacă aveți probleme de sănătate! Este foarte important să vă expuneți cât mai puțin la soare.

Hidratarea este esențială!

Sursa: Digi 24

Foto: newspascani.com

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor