Emoție și multă bucurie pentru copiii de la centrul de plasament “Rază de Soare” din Băicoi. Tinerii social-democrați le-au făcut ziua mai frumoasă

Un grup de tineri din cadrul TSD Prahova, sub coordonarea Nicoletei Sprîncenatu, a organizat astăzi un eveniment la Complexul “Rază de Soare” din Băicoi, care le-a adus zâmbetul pe buze tuturor celor 28 de copii care locuiesc în acest centru social aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova.

Alături de tinerii social-democrați, copiii s-au bucurat de prezența trupei Teatrului Ancuța, din Ploiești, care a creat un mediu propice pentru a lega prietenii și a le descreți frunțile copiilor care au parte de îngrijire în cadrul complexului de servicii sociale de la Băicoi.

Pe lângă aceasta, grupul tinerilor social-democrați prahoveni le-a dăruit copiilor jocuri și cărți educative, dar și articole sportive.
Tinerii au inițiativa creării unui proiect care să vină în sprijinul copiiilor defavorizați, care au nevoie de ajutorul tuturor factorilor de decizie și de implicarea acestora în vederea îmbunătățirii condițiilor din incinta centrelor sociale în care cresc și se dezvoltă unii dintre ei, dar și în vederea creării condițiilor integrării lor în societate, după ce împlinesc vârsta majoratului.

cel mai verde complex reziential

Nicoleta Sprîncenatu a declarat, în legătură cu proiectul tinerilor din TSD Prahova: “Dorim să sprijinim și noi dezvoltarea copiilor din centrele de plasament, simțim nevoia să ne implicăm voluntar într-un program care pune accent pe dezvoltarea personală a acestora și  pe stimularea încrederii în forțele proprii, oferindu-le îndrumare, încurajare și motivare. În acest context, proiectul nostru, al tinerilor social democrați din organizația prahoveană, își propune ca obiective: exersarea deprinderilor de lucru în echipă, stimularea comportamentului participativ, dezvoltarea gândirii independente, a inițiativei și a imaginației. De aceea, programul educațional promovat de noi are în vedere participarea la concursuri interactive și la vizite educative și motivaționale, fiind încurajați să lase deoparte spaimele pe care, din păcate, unii dintre ei le au și să ajungă să țintească atât de sus în viață, încât să devină tinerii de care cu toții avem nevoie pentru o societate mai bună!”.

GALERIE FOTO

Sursa: ph-online.ro

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here