logo
RNTV Live

Emil Drăgănescu: Nu ne confruntăm cu un flux masiv de refugiați în Prahova

draganescu_rep
Dumitrescu Vlad

În prezent numărul refugiaților cazați în locațiile din județul Prahova nu este unul semnificativ. Asta pentru că mulți dintre refugiații din Ucraina sunt doar în tranzit în județul Prahova. Totuși, potrivit subprefectului Emil Drăgănescu, în cazul în care situația o va impune, județul nostru este pregătit să primească un numără mult mai mare de oameni care au fugit din calea războiului.

Numărul refugiaților din Ucraina care au decis să rămână în județul Prahova este nesemnificativ în comparație cu numărul celor care au trecut granițele României. Potrivit subprefectului Emil Drăgănescu, acest lucru se explică prin faptul că mulți dintre ucraineni sunt doar în tranzit prin țara noastră.

”În momentul de față, Prefectura Prahova abordează o strategie de expectativă. Avem toate instrumentele legale pregătite pentru a face față unui flux de refugiați. În prezent nu ne confruntăm cu un astfel de flux masiv în județul nostru deoarece Prahova nu este un județ din linia întâi, este un județ limitrof cu granița, nu este un județ aflat în nordul țării”, a susținut Emil Drăgănescu, subprefect Prahova.

Așa se explică și faptul că în momentul de față nu se cunoaște numărul ucrainenilor care au fugit din calea războiului din Ucraina și care se află în județul nostru.

”În momentul de față nu avem încă solicitări oficiale, fie că vorbim de solicitări de sinistrat sau de azil politic și din acest motiv nu există o comunicare pe canalele oficiale. În schimb, punctual, pe relații personale, pe relații de rudenie, pe relații consulare sau diplomatice am avut cazuri în special de tranzitare”, a mai declarat oficialul prefecturii Prahova.

Subprefectul Emil Drăgănescu a ținut să precizeze că în cazul în care situația o va impune, județul nostru este pregătit să primească un numără mult mai mare de oameni care au fugit din calea războiului.

”Suntem pregătiți, identificăm spații de cazare, identificăm forme de ajutor pentru posibilii refugiați și ne bucurăm foarte mult să constatăm foarte mult că prahovenii, încă o dată, sunt oameni de viitor și de ajutor”, a mai precizat reprezentantul guvernului .

De reamintit faptul că în cursul nopții de 28 februarie -1 Martie, la căminul din cadrul Universității Petrol și Gaze din Ploiești, unde au fost pregătite în mod special camerele pentru cazarea refugiaților ucraineni, au venit 28 de persoane, dintre care patru sunt copii.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor