Sursa: firstpost.com

Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă din SUA (SEC) a anunțat vineri că intenționează să ceară sancționarea lui Elon Musk din cauza absenței sale de la o audiere programată, în cadrul unei investigații legate de achiziția Twitter, acum denumită X. Aceasta este parte a unei anchete privind respectarea legii de către Musk în legătură cu modul în care și-a dezvăluit achizițiile de acțiuni Twitter și dacă declarațiile sale au fost înșelătoare.

Un judecător federal a ordonat anterior lui Musk să depună mărturie, stabilind o dată inițială pentru 10 septembrie. Cu toate acestea, cu doar trei ore înainte de audiere, avocatul său a anunțat că Musk nu va putea participa din cauza unei călătorii de urgență pe Coasta de Est pentru lansarea misiunii Polaris Dawn, planificată de SpaceX.

După încercări de reprogramare, părțile au convenit asupra unei noi date la începutul lunii octombrie. SEC susține că Musk a încălcat o ordonanță judecătorească prin faptul că nu a solicitat consimțământul scris pentru a modifica data mărturiei.

Reprezentanții Comisiei au declarat că Musk era conștient de lansarea planificată a SpaceX, dar nu a informat SEC decât cu puțin timp înainte de audierea sa. Aceștia au subliniat că au cheltuit resurse considerabile pentru a se deplasa la Los Angeles pentru audiere.

Avocații lui Musk au replicat că nu este necesară intervenția Curții, argumentând că părțile au stabilit deja o nouă dată pentru depunerea mărturiei și că Musk a acționat în conformitate cu un ordin judecătoresc anterior care permitea absența sa în caz de situații de urgență neprevăzute. Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă plănuiește, de asemenea, să recupereze costurile de călătorie asociate cu audierea anulată.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews